Newsroom

Newsroom

"Βουτιά" και σήμερα στην Ασία

Πτώση κατέγραψαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας τις χθεσινές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην Γουόλ Στριτ, παρά την…

Πτώση κατέγραψαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας τις χθεσινές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην Γουόλ Στριτ, παρά την κινητοποίηση των πολιτικών ηγεσιών και των κεντρικών τραπεζιτών που προσπαθούν να κατευνάσουν τις αγορές, εν μέσω έντονων ανησυχιών απέναντι στο φάσμα μίας νέας οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, με απώλειες κατά 1,68% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 153,08 μονάδες και να διαμορφώνεται στις 8.944,48 μονάδες.
Στο μέσον της συνεδρίασης, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατρακυλούσε κατά 7,24% λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών και της Σανγκάης άνοιξε με πτώση κατά 2,33%.
Το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ άνοιξε με πτώση 4%, ωστόσο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο δείκτης S&P/ASX σημείωσε ελαφρά άνοδο κατά 0,4%.
Το χρηματιστήριο της Βομβάης υποχώρησε κατά το άνοιγμα σχεδόν 3%, ενώ τις απώλειές του περιόρισε ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Σεούλ, από 10% σε 7,89%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές περιμένουν πλέον την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, με την ελπίδα μίας ένεσης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Πτώση στην τιμή του πετρελαίου
Η τιμή του πετρελαίου συνέχισε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, το “ελαφρύ γλυκό” παράδοσης Σεπτεμβρίου πέρασε κάτω από το όριο των 80 δολαρίων, ενώ το Brent πέρασε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων.
Οι χρηματιστηριακές και πετρελαϊκές αγορές υφίστανται το σοκ που προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.
“Οι τιμές υποχώρησαν πολύ έπειτα από την υποβάθμιση και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουν να υποχωρούν μέχρι να σταματήσει η συρροή των αρνητικών οικονομικών δεικτών”, σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές.
http://www.ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…