Newsroom

Newsroom

Βουλγαρία: Βιβλική καταστροφή με δέκα νεκρούς

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας την 23η Ιουνίου για τα θύματα των φονικών πλημμυρών που έπληξαν…

boulgaria 1

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας την 23η Ιουνίου για τα θύματα των φονικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βάρνα. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που έπληξαν την χθες τη Βουλγαρία. Η δυνατή βροχή και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. 


Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα κρατικά κτίρια. «Η τραγωδία είναι τεράστια. Βρίσκομαι σε ένα δρόμο στα προάστια της Ασπρούχοβο. Ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον, τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον, υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βάρνα, Ιβάν Πορτνίχ. Στην κεντρική Βουλγαρία, πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για περαιτέρω βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέσα στις επόμενες ημέρες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…