Newsroom

Newsroom

Βόρεια Κορέα: Πολιτική πόρνη η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Αίσθηση προκαλεί η σφοδρή επίθεση εκπροσώπου των βορειοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της προέδρου της Νότιας Κορέας,…

park geun hye

Αίσθηση προκαλεί η σφοδρή επίθεση εκπροσώπου των βορειοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-Χε, την οποία αποκάλεσε «πολιτική πόρνη», υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεατικές αρχές κατασκεύασαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Πιονγκγιάνγκ έστειλε το Μάρτιο μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύσουν σημαντικές νοτιοκορεατικές εγκαταστάσεις.

«Αν η Ουάσινγκτον ακούει μόνον αυτά που διαλαλούν τα ανδρείκελά της, είναι καταδικασμένη να κατηγορείται πως είναι ένας παππούς με γεροντική άνοια που προσπαθεί να κάνει ένα παιδί να πάψει να κλαίει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας, Κιμ Μιν-Σέοκ εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του για τη βορειοκορεατική δήλωση. «Η Βόρεια Κορέα δεν είναι πραγματική χώρα, έτσι δεν είναι; Δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ούτε ελευθερία. Υφίσταται μόνο για να στηρίζει ένα και μόνο πρόσωπο», δήλωσε ο Κιμ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Σεούλ.

Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα «προαγωγό» της Παρκ και σε ένα άρθρο αυτό το μήνα αποκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο «μαύρη μαϊμού».