Newsroom

Newsroom

"Βόμβες" Λοβέρδου

«Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο λήψης των…

loverdos

«Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων και δηλώνοντας ότι «θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού».
«Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν νομίζω πως έχω θέση», ανέφερε σε συνέντευξή Τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας, παραλλήλως, πως σε κάθε περίπτωση «είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού».

Επίσης, έκανε λόγο για «ενοχικές στάσεις και αμφισημίες» που δεν αρμόζουν στις περιστάσεις.
Ακόμη, εξέφρασε την άποψη πως ό,τι αφορά στην επικαιροποίηση του μνημονίου πρέπει να προσυπογράφεται από όλους τους υπουργούς και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, όπως γίνεται σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας καυτηρίασε τις καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, πρότεινε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και να εγκριθεί με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από τη Βουλή.

Οπως είπε, ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει πως «θα συνεχίσει την μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα, κατά κυριολεξία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οφείλουμε με τις πολιτικές μας, να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011»

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει «ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές» και θύμισε ότι έχει ήδη ζητήσει «οι προσλήψεις στο Δημόσιο από 1 προς 5 να γίνουν 0 προς 5, με ελάχιστες αναγκαίες εξαιρέσεις».

«Πρέπει να υπάρξει ενότητα»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα, ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.

«Πρέπει να υπάρχει ενότητα […] αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί», είπε χαρακτηριστικά ό κ.Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις διάφορες υπουργικές διαφοροποιήσεις.

«Εάν χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε νέο κείμενο προτεραιοτήτων. Και πάντως, όλα τα σχετικά κείμενα, όπως π.χ. την επικαιροποίηση του υπάρχοντος μνημονίου πρέπει να τα υπογράφουν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών όπως γίνεται σήμερα», τόνισε ο κ.Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Δίνουμε πόλεμο»

«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες […] Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε».

Ετσι, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος , «για να σταλεί λοιπόν το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, με τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν, να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφιση του όμως θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική ( τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται ), αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου».

«Ό, τι είναι να κάνουμε, ας το κάνουμε λοιπόν σήμερα, τώρα. … Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
http://www.ethnos.gr

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…