Βόμβα στα ΜΑΤ: Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες – Ένα κιλό εκρηκτικής ύλης σε τάπερ

Οι πρώτες φωτογραφίες με τη βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

βόμβα

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκρηξής της θα θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ είχε προηγηθεί στις 12:29 τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη 15′ πριν λήξει το τελεσίγραφο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι πρωτοφανής ο εν λόγω μηχανισμός.

Αποτελούταν από δύο τάπερ με εκρηκτική ύλη, το ένα me C4 και το άλλο με ζελατοδυναμιτιδα, βάρους μισού κιλού συνολικά, δυο πυροκροτητές και έναν χρονοδιακόπτη, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μία σακούλα σκουπιδιών.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη σε περίπτωση που δεν εξουδετερωνόταν εγκαίρως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θεωρείται τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος που επελέγη για την τοποθέτησή της, καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις στο οπαδικό ζήτημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας