Βόμβα στα ΜΑΤ: Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες – Ένα κιλό εκρηκτικής ύλης σε τάπερ

Οι πρώτες φωτογραφίες με τη βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

βόμβα

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκρηξής της θα θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ είχε προηγηθεί στις 12:29 τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη 15′ πριν λήξει το τελεσίγραφο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι πρωτοφανής ο εν λόγω μηχανισμός.

Αποτελούταν από δύο τάπερ με εκρηκτική ύλη, το ένα me C4 και το άλλο με ζελατοδυναμιτιδα, βάρους μισού κιλού συνολικά, δυο πυροκροτητές και έναν χρονοδιακόπτη, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μία σακούλα σκουπιδιών.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη σε περίπτωση που δεν εξουδετερωνόταν εγκαίρως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θεωρείται τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος που επελέγη για την τοποθέτησή της, καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις στο οπαδικό ζήτημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Πολιτική θύελλα για τον Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν καθαίρεση – «Ο πλανήτης παρακολουθούσε την τρέλα του»

Τραμπ

Πολιτική θύελλα για τον Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν καθαίρεση – «Ο πλανήτης παρακολουθούσε την τρέλα του»

Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές εξετάζουν επιλογές όπως η ενεργοποίηση της 25ης Τροπολογίας, που επιτρέπει την…

Πετρέλαιο: Γιατί η εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν δεν αλλάζει τις τιμές; – Παραμένει η αβεβαιότητα

Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Γιατί η εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν δεν αλλάζει τις τιμές; – Παραμένει η αβεβαιότητα

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή, τονίζοντας πως «είμαστε ακόμη στην ομίχλη του πολέμου»

Οι Προτάσεις μας

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

kairos

Καιρός: Νέα πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα – Ασταθείς θερμοκρασίες και τοπικές βροχές

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα – Έχει επαφή με το περιβάλλον

Τρίκαλα

Τρίκαλα: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα – Έχει επαφή με το περιβάλλον

Ο νεαρός θα υποβληθεί σε νευρολογική εκτίμηση, ωστόσο η πορεία της υγείας του δείχνει βελτίωση

Καθίζηση σε δρόμο στην Πάτρα: «Βούλιαξε» απορριμματοφόρο – Τραυματίστηκε εργαζόμενος

11111111111111111111 1

Καθίζηση σε δρόμο στην Πάτρα: «Βούλιαξε» απορριμματοφόρο – Τραυματίστηκε εργαζόμενος

Ενώ περνούσε το απορριμματοφόρο του δήμου με 3 εργαζόμενους, το οδόστρωμα βούλιαξε και σχημάτισε μία…