Newsroom

Newsroom

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – «Δε μας προειδοποίησε κανείς, ανύπαρκτη η προετοιμασία»

H πόλη της Θεσσαλίας "πνίγηκε" για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα - "Καμία αντίδραση δεν υπήρχε, κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια"

5981543

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Βόλου, που πέρασαν μία δραματική νύχτα, καθώς η πόλη της Θεσσαλίας “πνίγηκε” για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, αυτήν τη φορά λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Βόλου δέχθηκαν νέο μήνυμα από το 112 το πρωί. «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του #Βόλου με εντολή της @hellenicpolice λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega ο δημοσιογράφος Μάκης Θεοδώρου, που βρίσκεται στον Βόλο, “ζήσαμε έναν καινούργιο Daniel. Είμαι 56 χρονών και δεν έχω ξαναδεί τόσο νερό στον Βόλο όσο στις αρχές Σεπτεμβρίου και χθες. Δεν μας προειδοποίησε κανένας. Οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος αυτήν την ώρα είναι όλος πλημμυρισμένος. Τα νερά σιγά-σιγά έχουν αρχίσει και αποσύρονται, γιατί έχει μειωθεί η ροή του νερού, αλλά είχαν σπάσει χθες το βράδυ και ο Άναβρος και ο Κραυσίδωνας”, σημείωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας:

Καμία αντίδραση δεν υπήρχε, κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια. Είχαν αφήσει επί είκοσι μέρες τον Κραυσίδωνα γεμάτο μπάζα και δούλευε μόνο μια τσάπα. Φωνάζαμε εδώ και μέρες, κόψτε τη γέφυρα του ΟΣΕ που έπνιξε τον Βόλο με τον Daniel. Δεν έκαναν τίποτα. Φωνάζαμε εδώ και μέρες, καθαρίστε τα ρέματα μήπως ξανασυμβεί το ίδιο. Είχαν στον Κραυσίδωνα ένα φορτηγό και μια τσάπα. Δεν ήταν δυνατόν ένα μηχάνημα να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, έπρεπε να δουλεύουν τέσσερα και πέντε μηχανήματα διαρκώς. Αν δεν ήταν η γέφυρα του ΟΣΕ που έπνιξε τον Βόλο με τον Daniel και αν είχαν καθαρίσει και τον Κραυσίδωνα, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες”.

Κατήγγειλε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία οδηγία και ενημέρωση για το αν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ή όχι, ενώ αυτήν την ώρα το Πήλιο είναι και πάλι αποκλεισμένο.

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.