Newsroom

Newsroom

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, κανένας από τους αξιωματούχους που επέβαιναν στο ελικόπτερο δεν κατάφερε να σωθεί

ιραν

Νεκρός είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε μαζί με άλλους αξιωματούχους.

Το επίσημο πρακτορείο της χώρας και ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή (19/05) σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι όλοι νεκροί.


Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι στη συντριβή του ελικοπτέρου με ανάρτησή του στο twitter.

«Ο Πρόεδρος του Ιράν, ο υπουργός εξωτερικών και μια ομάδα αξιωματούχων που τους συνόδευαν μαρτύρησαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Malek Rahmati και ο Mehdi Mousavi, ο επικεφαλής της φρουράς του Raisi. Τους συνόδευε επίσης ο Mohammad Ali Al-e-Hashem, εκπρόσωπος του Ανώτατου Ηγέτη στην επαρχία.

Η κυβέρνηση του Ιράν συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ και με βάση όσων ισχύουν στη χώρα, θα αναλάβει πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου είναι σοκαριστικές καθώς φαίνεται ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς και παντού υπάρχουν συντρίμμια και καμένα κομμάτια.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο.

Αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δυστυχώς φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο κάηκε ολοσχερώς.

IRAN PRESIDENT557 TWITTER 20052024

«Πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί», είχε εντοπίσει στη διάρκεια της νύχτας τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) τύπου Akıncı.

ιρανπτωση

Το ελικόπτερο που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τζόλφα, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν είναι καμένο ολοσχερώς, είχαν αναφέρει διεθνή μέσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Αιχμές του Νίκου Πλακιά για τα ΜΜΕ: Τα κανάλια δεν έδειξαν ούτε ένα λεπτό από την εκδήλωση για τα Τέμπη

Τραγωδία στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο

Μάνεσης: Αποκάλυψε πως τον διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ – «Επειδή είπα το αυτονόητο» (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…