Newsroom

Newsroom

Βολιβία: Ιθαγενής ετών… 123 (;)

Την τελευταία του πνοή άφησε στο χωριό του, κοντά στη λίμνη Τιτικάκα της Βολιβίας, ένας ιθαγενής που ισχυριζόταν ότι ήταν…

carmelo flores

Την τελευταία του πνοή άφησε στο χωριό του, κοντά στη λίμνη Τιτικάκα της Βολιβίας, ένας ιθαγενής που ισχυριζόταν ότι ήταν 123 ετών, κάτι που, αν ισχύει, τον καθιστά το γηραιότερο άνθρωπο στη Γη.

Ο Καρμέλο Φλόρες επικαλείτο διάφορα επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό βάπτισής του, υποστηρίζοντας ότι είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890. Ωστόσο, η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης μόλις το 1940, και οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εικαζόμενη ηλικία του Φλόρες.

«Πέθανε χθες στις εννέα το βράδυ», ανακοίνωσε ο γιος του, Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70 ετών. «Δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος το πόδι του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι από το διαβήτη» πρόσθεσε.

Ο Φλόρες έλεγε ότι όφειλε τη μακροζωία του στη διατροφή του με σπόρους κινόα και μανιτάρια που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι, αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας. Ο υπερήλικας άντρας ζούσε σε μια καλύβα σε ένα χωριό σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στη Γαλλίδα Ζαν Καλμ, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…