Βοιωτία: Καρέ καρέ η καταδίωξη, πριν από τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Στα πλάνα φαίνεται καρέ καρέ η τελευταία πράξη του δράματος, δευτερόλεπτα πριν από το θάνατο του 17χρονου. «Σταμάτα ρε... σταμάτα ρε», ακούγεται μια φωνή, πιθανότατα από τον αστυνομικό.

875 cdf0a679 ca59 4dd9 975a 008749692eff

Οι στιγμές χάους που ακολούθησαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικό στη Βοιωτία καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Στα πλάνα φαίνεται καρέ καρέ η τελευταία πράξη του δράματος, δευτερόλεπτα πριν από το θάνατο του 17χρονου. «Σταμάτα ρε… σταμάτα ρε», ακούγεται η φωνή του αστυνομικού πιθανότατα.

Το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί αφού ήδη έχει τρακάρει ένα τζιπ που είναι παρκαρισμένο. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον αδερφό του θύματος, ο αστυνομικός χτυπά το τζάμι του αυτοκινήτου.

Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται εκείνη την ώρα ένας θόρυβος που μοιάζει με χτύπημα σε τζάμι. Σύμφωνα με το χρόνο που δείχνει το καταγραφικό στην κάμερα, η ώρα είναι 23:34. Εκείνη τη στιγμή ακούγεται ένας πυροβολισμός. Δηλαδή επτά δευτερόλεπτα αφότου φέρεται να ακούγεται η φωνή του αστυνομικού να σταματήσει το όχημα.

Ακολουθεί πανικός, φωνές και κλάματα. Ακούγονται ήχοι από κορίτσια να ουρλιάζουν. Μια αντρική φωνή λέει: «φίλε σε παρακαλώ, φίλε σε παρακαλώ». Στη συνέχεια ο αδερφός του οδηγού του οχήματος βγαίνει από το αυτοκίνητο. «Όχι Θεέ μου δεν μπορώ. Όχι δεν μπορώ…».

 

 Καταθέσεις «φωτιά»

Τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αποτυπώνουν πώς έγινε η καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο ενός 17χρονου από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός που ήταν μαζί με τον συνάδελφό του περιγράφει τα όσα ο ίδιος είδε με τον 17χρονο να πέφτει νεκρός από το όπλο του συναδέλφου του και χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αντιληφθήκαμε ξαφνικά να έρχεται κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση από λιβάδια προς Θήβα 1 σκούρο αυτοκίνητο και πίσω του και μακριά του είδαμε να έρχεται ένα περιπολικό με αναμμένο το φάρο του. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το όχημα που καταδίωκε ο σταθμός του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου και ξεκινήσαμε κι εμείς να τα κολλήσουμε κάνοντας αμέσως χρήση τόσο των φωτεινών σημάτων του οχήματος όσο και της κόρνας του αυτοκινήτου το οποίο σας λέω ότι είναι Συμβατικό όχημα και όχι έγχρωμο περιπολικό.

Οδηγός στο υπηρεσιακό μας όχημα ήταν ο αρχιφύλακας και εγώ βρισκόμουν στην θέση του συνοδηγού. Από πίσω να σε προωθούσε και το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αλιάρτου έχοντας συνεχώς αναμμένο το φάρο του αλλά και την σειρήνα του την οποία ακούγαμε στο δρόμο. Ο συνάδελφος μου ανέπτυξε ταχύτητα και καταφέραμε Να προσεγγίσουμε το ανωτέρω όχημα που είδα καθαρά την πινακίδα κυκλοφορίας και την αναφέραμε στο κέντρο 45 βρεθήκαμε αντιστοιχούσε σε όχημα μάρκας.

Μόλις οδηγός του αυτοκινήτου κατάλαβε κι άλλο ταχύτητα έφτασε μέχρι τα 160 km/h περίπου και κοιμόταν επίτηδες αριστερά πηγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας Για να μην τον Ευρώπης. Λόγω αυτοκινήτου ήταν κατάμαυρα και παρόλο που είχαμε ανάψει την μεγάλη σκάλα από τα μάτια μας δεν μπορούσαμε να δούμε καθόλου πόσα άτομα υπήρχαν μέσα σε αυτό. Κάποια στιγμή φτάσαμε στην πόλη που έχετε περιφερειακά της εκκλησίας του χωριού και εκεί εγκλωβίστηκε για λίγο γιατί δεξιά αριστερά και έτυχε να έχει Και να στρίβει μπροστά του ένα άλλο αμάξι το οποίο και του έκοψε την πορεία.

Σταμάτησε ακριβώς πίσω από το όχημα και αφού το χειρόφρενο το όχημα μας κατέβηκε αμέσως πρώτος κάτω και κοιμήθηκε στην πόρτα του οδηγού. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε ακόμα να καταλάβω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο αφού παρόλο που ακριβώς προβολής μας το αμάξι ήταν μαύρα και πάλι Μέσα σε αυτό. Ταυτόχρονα σχεδόν με το Γιώργο κατέβηκα και εγώ από το περιπολικό και στηθικά πίσω ακριβώς και διαγώνια από το ώστε να μπορώ και την δεξιά πλευρά του μήπως βγει κανένας έξω από αυτό.

Ο Γιώργος λοιπόν άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος φωνάζοντας ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του και να βγει έξω. Εκείνος Δεν άνοιξε ούτε τίποτα αλλά ούτε καν το παράθυρο του πορθμό διάλο παράθυρο το ογιώργος έπιασε το εμβόλιο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό αστυνομία βγες έξω. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα το Γιώργο να τραβάει τον οδηγό τα έξω και σε κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε άκουσα.

Τότε εγώ βγήκα μπροστά στην πίσω αριστερή πόρτα Του οχήματος και είδα ότι κάποιος προσπάθησε να βγει από αυτήν αλλά εγώ τον εμπόδισα κλείνοντας την πόρτα. Φτάνοντας δίπλα στο δρόμο είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι μου και το λαιμό του. Ο Γιώργος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα ότι το όπλο του Γιώργου ήταν στην θήκη ζώνης του. Ερώτηση. Εσύ είδες το Γιώργο να κρατάει το όπλο στο χέρι του νωρίτερα; Απάντηση. Όχι δεν τον είδα κοίταζα τις άλλες πόρτες του οχήματος μήπως ανοίξουν βγει κάποιος έξω».

Την ίδια ώρα ο αδερφός του θύματος που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα σοκαριστικά έζησε και είδε μπροστά στα μάτια του.

«Ο αδερφός μου είδα ένα περιπολικό της αστυνομίας το οποίο μας έκανε σινιάλο αλλά αδερφός μου πάτησε γκάζι και το περιπολικό ακολούθησα. Εμείς συνεχίσαμε προς Θήβα την είδα και κάποια στιγμή μπροστά στο καπό μπλε. Για να πάμε Λεοντάρι.

Ο αδελφός έτρεχε πολύ. Δίπλωμα δεν έχει γιατί ήταν δεκαεπτάχρονος Κάποια στιγμή μπήκαμε στο χωριό Λεοντάρι. Ακολουθούσε με τα φώτα αναμμένα μπλε κόκκινα και άκουσα και σειρήνα μια φορά νομίζω. Σε ένα δρόμο μέσα στο χωριό σφηνωθήκαμε σε ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο και σταματήσαμε.

Πίσω μας έφτασε και το τζιπ της αστυνομίας. Σταμάτησε και κατέβηκαν δυο αστυνομικοί. Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του, χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά.

Ο αδελφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά ”κατέβα κάτω”. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά. Έπεσε στο δρόμο γεμάτος αίματα».

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…