Newsroom

Newsroom

Βloomberg: "Οι Έλληνες πωλούν ακίνητα για να αποφύγουν το φάντασμα του χρέους"

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το αποτυχημένο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και την πώληση ακινήτων, αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. «Οι…

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το αποτυχημένο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και την πώληση ακινήτων, αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Οι Έλληνες πωλούν ακίνητα σε ιστοσελίδες σαν το ebay, για να αποφύγουν το φάντασμα του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Αφορμή στάθηκε η επικείμενη πώληση του «πύργου-φάντασμα» της οδού Σμολένσκυ στο Φάληρο, το οποίο το Bloomberg αναφέρει ως στοιχειωμένο πύργο.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο τελευταίος ιδιοκτήτης διώχνει όλους τους αγοραστές λέγοντας ότι το σπίτι είναι δικό μου.

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο αρνείται να τρομοκρατηθεί», επισημαίνει το δημοσίευμα και σημειώνει πως στις 17 Σεπτεμβρίου θα πωληθεί «σε διαδικτυακό διαγωνισμό τύπου ebay», καθώς «η Ελλάδα προσπαθεί να αποκρούσει την κριτική πως δεν κάνει πολλά για να πουλήσει ακίνητη περιουσία».

Δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα

Το Bloomberg, αναφέρεται επίσης και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει, μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει τα έσοδα που απαιτούν οι δανειστές λόγω της γραφειοκρατίας, της έλλειψης ζήτησης, την πολιτική αντίσταση και τις συχνές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα η Τρόικα να επισημαίνει πως θα περάσει από «μικροσκόπιο» το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα το πρακτορείο επισημαίνει ότι στην κατοχή του ελληνικού δημοσίου υπάρχουν 70.000 περίπου ακίνητα των οποίων η περιουσία αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορά γίνεται επίσης και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, μέσω των διαδικτυακών πλειστηριασμών.

«Για περίπου 1.000 κατοικίες, γραφεία και κτίρια τα οποία ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακοί πλειστηριασμοί θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να τα μεταβιβάσει το κράτος» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, τις οποίες ο κ. Τάπραντζης χαρακτηρίζει ως «το ebay για τα ελληνικά ακίνητα».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…