Newsroom

Newsroom

Βίος και πολιτεία τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντώνιου

Νέες καταγγελίες για τους στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου

Ο «Πασχάλης» και ο «Πέτρος», «πρωταγωνιστές» σε καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων της Μ.Κ.Ο. για περιστατικά ξυλοδαρμών, τιμωριτικών συμπεριφορών και λεκτικών παρενοχλήσεων, έχουν συνωνυμία με δύο μόνιμα μέλη του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου». Ίσως όμως είναι και τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, «παιδί της Κιβωτού», που φιλοξενούταν στο παρελθόν σε δομή και έναν απόφοιτο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Και οι δύο, είναι πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του επικεφαλής της Μ.Κ.Ο., πατέρα Αντωνίου και είχαν εκτός από την εμπλοκή στη Δ.Σ. τον ρόλο των παιδαγωγών σε δομές. Μάλιστα ο ένας από τους δύο, που είχε εκλεγεί ως μέλος της διοίκησης σε συνεχόμενες γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον από το 2020, αντικαταστάθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταγγελία για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου.

«Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του, ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, ένας πρώην τρόφιμος σε δομές της «Κιβωτού», κατονομάζοντας στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου.

Μεταξύ άλλων περιγράφει συχνούς ξυλοδαρμούς, ενώ όπως υποστηρίζει, οι υπεύθυνοι της δομής τον είχαν βάλει σε καθεστώς απομόνωσης για 9 μήνες, όταν ήταν 15 ετών. Όπως αναφέρει, όλες οι τιμωρίες και οι ξυλοδαρμοί, ήταν σε γνώση του «Πασχάλη», ο οποίος ήταν ένα από τα άτομα εμπιστοσύνης του επικεφαλής της Μ.Κ.Ο.. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, είναι παιδαγωγός στη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και είχε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόνιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού», πριν την ξαφνική απομάκρυνση του.

«… όταν η αδερφή σου έτρωγε ξύλο και της έλεγε χυδαία πράγματα ο Πασχάλης ήταν ωραία…», αναφέρει στο Facebook ένας ακόμα πρώην τρόφιμος, καταγγέλλοντας και εκείνος τον στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου. Το παραπάνω απόσπασμα ήταν σε σχόλιο στην ανάρτηση του πρώην παιδαγωγού της δομής του Βόλου, Χρόνη Χλίτσιου, με το οποίο δημοσιοποιούσε τον περασμένο Αύγουστο περιστατικά ξυλοδαρμού.

«…εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στην Κιβωτό κάποτε», αναφέρει σε άλλο σχόλιο μια πρώην φιλοξενούμενη σε δομή του οργανισμού. Και αυτό το πρόσωπο, φέρεται να είναι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της «Κιβωτού». Οι δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τις καταχωρήσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, φαίνεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020.

Ποινικά αδικήματα από «κλειστό κύκλο προσώπων»;

Με βάση τις καταγγελίες και τις καταθέσεις που συγκεντρώνει η Εισαγγελία Ανηλίκων, θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν για ύποπτα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα που διαπράχθηκαν από ένα κλειστό κύκλο προσώπων. Σε μια δεύτερη παράλληλη έρευνα, που διεξάγεται από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, όλα τα μέλη του Δ.Σ., που αποτελούν πρόσωπα εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου, θα μπουν στο «μικροσκόπιο», για να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά τους στοιχεία, δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους και από τα φορολογικά στοιχεία κτήσης τους. Αυτή η οικονομική έρευνα αφορά σε πρώτο στάδιο 15 στελέχη της Μ.Κ.Ο., που είχαν συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια την τελευταία 5ετία, ή διευθυντικές θέσεις.

Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα «οικογενειακό»-ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο με την σύζυγο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, να έχει «προεδρική» εποπτεία και εκπροσώπηση. Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στα μέλη ήταν δύο πρώην «παιδιά της Κιβωτού». Συγκεκριμένα ένας 35χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια έχοντας ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και στη συνέχεια έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία, εντάχθηκε στο Δ.Σ. ένας ακόμη αλλοδαπός. Τα άλλα δύο μέλη, ήταν ένας προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της ΜΚΟ, στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά επιχειρηματία. Γενικός διευθυντής της ΜΚΟ, ήταν αλλοδαπός πρώην τρόφιμος της, και υπεύθυνος επικοινωνίας, επίσης πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

Εβδομάδα εξελίξεων στην Κιβωτό

Στοιχεία τόσο για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης όσο και για τη διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος που διαχειριζόταν τεράστιες δωρεές ιδιωτών, συγκεντρώνουν δικαστικές και οικονομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΜΚΟ.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε εφόδους στις δομές:

  • Αθήνας – Κολωνού
  • Καλαμάτας
  • Ηπείρου – Πογωνιανής και Κόνιτσας
  • Δομές Χίου
  • Δομές Βόλου

Οι ερευνητές συγκεντρώνουν παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία θα εξεταστούν σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Σύντομα μάλιστα αναμένεται να έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που έχουν ζητήσει από τραπεζικά ιδρύματα για νυν και πρώην μέλη της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου.

 

Απειλείται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο

Σύμφωνα με τη Realnews, ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, δέχτηκε μήνυμα, στο οποίο άγνωστος τον απειλεί πως θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό». Συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρεται να δέχτηκε το εξής μήνυμα:

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω».

«Ήξερε ή δεν ήξερε η πρεσβυτέρα;»

«Ο γιος μου θα δικαιωθεί κι εγώ μαζί του γι αυτά που περάσαμε. Με λόγια δεν λέγεται αυτό που πέρασε το παιδί» αναφέρει η μητέρα του 19χρονου που έχει καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο.

Η μητέρα του, μιλώντας στον Alpha, αναφέρει: «Αυτοί έμεναν στο οροφοδιαμέρισμα, με τη γυναίκα του και είχε και ένα δωμάτιο ησυχαστήριο ο πάτερ. Τι δουλειά είχε το παιδί μου, επτά η ώρα το ξυπνάγανε για να του πηγαίνει πρωινό. Και αυτή να χτυπάει την πόρτα για να ανοίγει όταν ήταν μέσα ο γιός μου. Πες μου ήξερε ή δεν ήξερε;»

«Τι ζητάω; Δικαιοσύνη, δικαίωση στο γιο μου, αυτό ζητάω» ξεσπάει η μητέρα του 19χρονου.

(Mε πληροφορίες από Ieidiseis και newsbomb)

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…