Newsroom

Newsroom

Το βίντεο που διαψεύδει τους… Ταλιμπάν της ΝΔ για τα περί φορολόγησης των Χριστιανών.

  Το… περιβόητο “σχέδιο” του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των χριστιανών ορθόδοξων για το οποίο ανησυχεί η ΝΔ, δεν ειναι τίποτα περισσότερο…

 

Το… περιβόητο “σχέδιο” του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των χριστιανών ορθόδοξων για το οποίο ανησυχεί η ΝΔ, δεν ειναι τίποτα περισσότερο απο την εσκεμμένη παρερμηνεία, της πρότασης που έκανε ο βουλευτής Τάσος Κουράκης σε συνέδριο πριν απο δυο χρόνια. Μια πρόταση για ένα μέτρο που μάλιστα ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κουράκης, σε συνέδριο που είχε λάβει χώρα στο ΑΠΘ, με θέμα “Εκκλησία και Αριστερά” είχε επαναλάβει την πάγια θέση του κόμματος για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η μισθοδοσία των κληρικών κάθε θρησκείας απο το κράτος, παραθέτοντας ως εναλλακτική πρόταση αυτό ακριβώς που ισχύει στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.:

 

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου.

Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο “εκκλησιαστικό φόρο’ που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη