Βγάζει δουλίτσα και η Κάρυστος ε;

Τέσσερις μέρες μόλις πριν, ο πρωθυπουργός μιας χώρας, κατά την επίσκεψη του σε μονάδα χειριστών Canadair, επέλεξε να αστειευτεί εν μέσω πυρκαγιών απ’ άκρη σε άκρη αυτής. Εν μέσω ενός εκ των πιο δύσκολων καλοκαιριών με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα να χουν μετατραπεί σε στάχτη. Εν μέσω της πιο πιεστικής, ψυχοφθόρας και εξαντλητικής δουλειάς χιλιάδων πυροσβεστών και εθελοντών.

συντρ

«Μονίμως δουλίτσα μας βγάζει αυτή η Πελοπόννησος ε παιδιά»…και μετά αμήχανα γελάκια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σίγουρα δεν διακρίνεται για την κοινωνική του ευαισθησία και το  οξύ κοινωνικό του αισθητήριο. Το επικοινωνιακό του τρικ, να μείνει αξύριστος τις τελευταίες ημέρες για χάριν των τηλεοπτικών του εμφανίσεων, θέλοντας να δείξει την υπερ-ενασχόλησή του με το ζήτημα των πυρκαγιών και την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, μάλλον ήταν ένα ακόμη φτηνό κόλπο από το καλά ενορχηστρωμένο επιτελείο του. Το ίδιο επιτελείο που κατάφερε μετά από τα τέσσερα τελευταία καταστροφικά χρόνια, με μνημειώδης αποτυχίες και αστοχίες στο πορτφόλιο του, να τον αναδείξει πρωθυπουργό για δεύτερη τετραετία, πετυχαίνοντας μάλιστα μια ιστορική νίκη με ασυνήθιστα ποσοστά.

Διαβάστε επίσης: Σβήνουμε φωτιές με καναντέρ CL-215 του περασμένου αιώνα – Η παραδοχή Μητσοτάκη μόλις 3 μέρες πριν

«Θα τρέξουν ‘’σφαίρα’’ τα προγράμματα για τα νέα Canadair» τόνισε στην επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης. Τέσσερα χρόνια φαίνεται δεν ήταν αρκετά. Η Ελλάδα έχει συνολικά 18 Canadair. Είναι δυο τύπων: το CL 215, 11 εκ των οποίων παρελήφθησαν το 1979 και το CL 415 7, η παραλαβή των οποίων πραγματοποιήθηκε το 2000.

Το αεροσκάφος που έπεσε στην Κάρυστο είναι τύπου CL-215. Ένα αεροσκάφος 44 ετών, σε μια χώρα που καίγεται τα τελευταία 44 καλοκαίρια. Ένα αεροσκάφος που προφανέστατα και έχει ξεπερασμένα συστήματα ασφαλείας και έχει χρησιμοποιηθεί τόσο που γεννώνται ερωτήματα για την φθορά και τη συντήρησή του.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει μόλις δοθεί στο φως της δημοσιότητας το βίντεο με την τραγική συντριβή του Canadair στην Κάρυστο. Οι πυροσβέστες μετά την υπερπροσπάθεια και την εξάντληση των τελευταίων ημερών έχουν δώσει μια τιτάνα μάχη να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική καταστροφή που συντελείται εδώ και δύο εβδομάδες σε ολάκερη τη χώρα. Μια μάχη που τη δίνουν μαζί με χιλιάδες εθελοντές, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα. Μια μάχη κατά την οποίοι πέφτουν θύματα οι ίδιοι.

Οι συγκλονιστικές εικόνες που δείχνουν το Canadair να πλησιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εστία της φωτιάς, που καίει δίπλα στον οικισμό προκαλούν ανατριχίλα. Την ίδια ανατριχίλα που προκαλούν δεκάδες βίντεο με κραυγές εθελοντών και πυροσβεστών κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων, των απεγκλωβισμών, των διασώσεων ζώων.

Αυτοί αποτελούν τη «μαγική άμυνα» που αναζητούσε χθες σε δηλώσεις του ο Μητσοτάκης. Μαγική λύση μπορεί να μην υπάρχει, υπάρχουν όμως προτεραιότητες και συμφέροντα. Προτεραιότητες που για την συγκεκριμένη κυβέρνηση αποτελούν οι αγορές στρατιωτικών Rafale, οι προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών, η ίδρυση (και λίγο αργότερα η κατάργηση) πολλαπλών μονάδων της αστυνομίας, η αγορά (και προώθηση) πανάκριβων προγραμμάτων παρακολούθησης, η σύναψη νέων συμφωνιών με κάθε είδους επενδυτικό όμιλο και κεφάλαιο για την εύκολη χορηγία των golden visa και το ξεπούλημα κάθε είδους περιουσίας (είτε κρατικής, είτε ιδιωτικής με το βλέμμα στραμμένο στον «εξευγενισμό»).

Έβγαλε δουλίτσα και η Κάρυστος σήμερα κύριε πρωθυπουργέ.

Θα βγει δουλίτσα και για εσάς…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…