Σβήνουμε φωτιές με καναντέρ CL-215 του περασμένου αιώνα – Η παραδοχή Μητσοτάκη μόλις 3 μέρες πριν

Είχε προειδοποιήσει από το 2021 πρώην κυβερνήτης, ο οποίος επιχειρούσε τη δεκαετία του 1990 - Μόλις τρεις ημέρες πριν ο Μητσοτάκης παραδεχόταν πως τα καναντέρ CL-215 είναι «παλιά και βγάζουν βλάβες».

5935430

Για τα εξαιρετικά «γερασμένα» καναντέρ είχε προειδοποιήσει από το 2021 πρώην κυβερνήτης, ο οποίος επιχειρούσε τη δεκαετία του 1990. Μιλώντας news247 ο πρώην κυβερνήτης τόνισε μάλιστα πως τα καναντέρ «που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ παλιά […] έβγαζαν προβλήματα από το ’90 που πετούσα εγώ και από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Βγάζει δουλίτσα και η Κάρυστος ε;

Στο μεταξύ για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων αεροσκαφών είχε μιλήσει και ο σμηναγός Ιωάννης Σεντουξής, ο οποίος μιλώντας στην Καθημερινή σημείωνε πως το καναντέρ cl215 «Επειδή έχει κατασκευαστεί μιαν άλλη εποχή […] Δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Όλοι οι έλεγχοι που θα γίνουν είναι πάνω στον χειριστή. Ακόμα και τα πηδάλια είναι με συρματόσχοινα. Δεν υπάρχει υδραυλική υποβοήθηση, ή υπολογιστής που ελέγχει τα όρια του κινητήρα για να μπορέσει να επέμβει».

Μόλις τρεις ημέρες πριν ο Μητσοτάκης παραδεχόταν πως τα καναντέρ CL-215 είναι «παλιά και βγάζουν βλάβες» (Video)

Μόλις το περασμένο Σάββατο είχε βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών για μία ακόμη επικοινωνιακή «αυτοψία», με τις δηλώσεις και τις αβρότητές του στους πυροσβέστες να παίρνουν διαστάσεις τραγικής ειρωνείας.

5935426
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Μοίρες 355 και 383 στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών. 
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Κι επειδή ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες, ειδικά για τους χειριστές των CL- 215 έχω πολύ βαθιά εκτίμηση. Η δική μας η δουλειά είναι να σας υποστηρίζουμε έμπρακτα στη δουλειά την οποία κάνετε εσείς και το συντομότερο δυνατόν να αντικαταστήσουμε πια τα CL-215 με τα καινούρια CL-515» δήλωνε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σάββατο μιλώντας στους πιλότους της 355 Μοίρας που πετούν τα CL-215 για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, την ώρα που οι φωτιές σε Ρόδο και αλλού μαίνονταν, στην προσπάθειά του να κατασκευάσει μία επικοινωνιακή εικόνα για να «καλύψει» την αφωνία των προηγούμενων ημερών.

«Πραγματικά νομίζω ότι αυτή η φωτιά ήταν μια δύσκολη φωτιά, αλλά σίγουρα τα εναέρια κάνανε πολύ σημαντική δουλειά. Φροντίσαμε κι εμείς όσο μπορούμε να σας ενισχύσουμε με εναέρια από το εξωτερικό, νομίζω ό,τι μπορούσαμε να βρούμε το επιστρατεύσαμε και το φέραμε εδώ. Είναι κι αυτή μια πολύ έμπρακτη, ωραία απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ανέφερε ακόμα υποκριτικά, γνωρίζοντας τα σημαντικά προβλήματα των εν λόγω απαρχαιωμένων πυροσβεστικών μέσων.

«Είναι στο προγραμματισμό μας να είμαστε από τους πρώτους οι οποίοι θα τα αποκτήσουμε όταν με το καλό ξαναπάρει μπροστά η γραμμή παραγωγής, για να μπορείτε κι εσείς να πετάτε το πιο σύγχρονο αεροπλάνο το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο» υποσχόταν ο πρωθυπουργός, τρεις ημέρες πριν σημειωθεί μία ακόμα τραγωδία.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…