Newsroom

Newsroom

Βαρύ το πολιτικό κλίμα στην Κύπρο-Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Βαρύ είναι το πολιτικό κλίμα στην Κύπρο έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις με τη φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων. Ο…

Βαρύ είναι το πολιτικό κλίμα στην Κύπρο έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις με τη φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο ΡΙΚ, στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις για αφορολόγητο για όλες τις καταθέσεις έως 20.000 ευρώ.

H ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο μεταφέρθηκε για σήμερα Τρίτη στις 18:00.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να είναι θερμή καθώς υπάρχουν στη Βουλή πτέρυγες που είναι αντίθετες με τη συμφωνία. Το κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, το οποίο διαθέτει 19 από τις 56 έδρες στο Κοινοβούλιο, και η ΕΔΕΚ με 5 έδρες έχουν έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο διάσωσης, ενώ επικριτικό επί τους παρόντος εμφανίζεται ακόμη και το ΔΗΚΟ, ο μικρός κυβερνητικός σύμμαχος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κόμματος του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξασφάλιση της πλειοψηφίας στη Βουλή δεν είναι ακόμη διασφαλισμένη. Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η πλειοψηφία.

Το πολιτικό σκηνικό θυμίζει καζάνι που βράζει. Ήδη το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ έχουν καλέσει τους πολίτες σε συγκέντρωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως