Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στους New York Times: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Με τον τίτλο “Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα”, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς…

varoufakis2

Με τον τίτλο “Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα”, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο εκφράζουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιέυτηκε στους New York Times

«Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ελληνική κυβέρνηση που απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τρέχει τώρα μια εκστρατεία για την αποκατάσταση της ΕΡΤ ως δυνητικά ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Τώρα, η κυβέρνηση μπαίνει σε μια σκοτεινή συζήτηση για τη λιτότητα, την εμπιστοσύνη των πιστωτικών αγορών σε μια ανοιχτή μάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά τους ευρωπαίους φορολογούμενους και αυτό που περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να τα «αρπάξει» από τους επενδυτές.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης. Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Εάν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η συνολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη. Οι βασικές απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση θα μπορούσαν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πείνα και το ξενοφοβικό νεο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Greekonomics απάντησε στον Δοξιάδη: «Έλα Αρίστε, είδες τι γίνεται αν ο κόσμος ξέρει τι είναι τα καρτέλ;» (Video)

MixCollage 17 Mar 2025 03 40 PM 1878

Ο Greekonomics απάντησε στον Δοξιάδη: «Έλα Αρίστε, είδες τι γίνεται αν ο κόσμος ξέρει τι είναι τα καρτέλ;» (Video)

Τη δική του ξεχωριστή απάντηση έδωσε ο Κοσμάς Μαρινάκης στον Αρίστο Δοξιάδη, μετά την παραίτηση…

Αυτό είναι το ρόφημα που αντιμετωπίζει την υψηλή χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση: Διαθέτει πληθώρα υγιεινών ιδιοτήτων

pexels cottonbro 5486105

Αυτό είναι το ρόφημα που αντιμετωπίζει την υψηλή χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση: Διαθέτει πληθώρα υγιεινών ιδιοτήτων

Ένα αρκετά μη δημοφιλές ρόφημα που μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί σωτήριο

Σκληρό άρθρο από τα μίντια Μαρινάκη για Πορτοσάλτε: «40 κατασκευαστές πλυντηρίου Μαξίμου συνιστούν Άρη»

portosalte

Σκληρό άρθρο από τα μίντια Μαρινάκη για Πορτοσάλτε: «40 κατασκευαστές πλυντηρίου Μαξίμου συνιστούν Άρη»

«Ο δημοσιογράφος και πρώτο βιολί του ΣΚΑΙ δεν έχει κρύψει ποτέ πόσο φανατικά υποστηρίζει τον…

Δοξιάδης: Η ανάρτηση Φλωρά που περιγράφει πως έπεσε θύμα του καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου και καταστράφηκε η οικογενειακή του επιχείρηση

floras - doxiadis

Δοξιάδης: Η ανάρτηση Φλωρά που περιγράφει πως έπεσε θύμα του καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου και καταστράφηκε η οικογενειακή του επιχείρηση

«Ο θρασύτατος Δοξιάδης μιλάει για τρολ, ας μας πει λοιπόν ήταν ο Νόμιμος εκπρόσωπος της…

Γιώργος Βουλγαράκης στο τραγούδι και Ανδρέας Λοβέρδος στα ντραμς: «Από την Ελευσίνα στην πιρόγα» (videos)

voulgarakis - loverdos

Γιώργος Βουλγαράκης στο τραγούδι και Ανδρέας Λοβέρδος στα ντραμς: «Από την Ελευσίνα στην πιρόγα» (videos)

Οι δύο άνδρες φαίνεται πως έχουν αφήσει στην άκρη την πολιτική και δοκιμάζουν το ταλέντο…