Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στην Ιταλία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να απομειώσουμε το χρέος

Απάντηση σε όσους προσάπτουν στην κυβέρνηση εγκατάλειψη της διεκδίκησης της διαγραφής του χρέους έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τη Ρώμη…

varoufakis 11 0

Απάντηση σε όσους προσάπτουν στην κυβέρνηση εγκατάλειψη της διεκδίκησης της διαγραφής του χρέους έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν. 

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ουσιαστική απομείωση του χρέους ακόμη κι αν χρειαστεί να επιστρατευθούν “εργαλεία κι ευφημισμοί” που θα επιτρέψουν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να περάσουν τις αλλαγές στα κοινοβούλιά τους. Η απομείωση αυτή, σύμφωνα με το Γιάννη Βαρουφάκη, θα επιτρέψει την ανάπτυξη της “ελληνικής κοινωνικής οικονομίας” και θα σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. 

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τη συνάντηση που θα έχει αύριο Τετάρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Φωτογραφία από το iefimerida.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…