Βάφτισε το παιδί των κίναιδων; Ξυρίστε τον!

Κύμα αγνής και άδολης χριστιανικής αγάπης, εκτός αν το ζευγάρι έχει δύο μπαμπάδες

Μητροπολίτης Αμερικής Ελπιδοφόρος

Η δεξιά στήλη του Twitter, αυτή με τις «Τάσεις» που επικρατούν στη δημόσια συζήτηση των 280 χαρακτήρων, μαρτυρά συνήθως όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κάποιος για τα κουσούρια και για τα καθημερινά ενδιαφέροντα του νεοέλληνα.

Συνήθως η τουιτόσφαιρα ασχολείται με τα ριάλιτι και με τα αθλητικά, ενώ συχνά εμφανίζονται σε αυτό το ιδιότυπο χιτ παρέιντ τα μαϊμουδένια hashtags της υπόγας: «Σύριζα_Ξεφτίλες» και τα τοιαύτα.

Όταν φτάσει στο Top-3 κάποιο ονοματεπώνυμο δημόσιου προσώπου, συνήθως οφείλεται στον θάνατό του. Ή ίσως συζητιέται ευρέως γιατί πλάκωσε στο ξύλο τη γυναίκα του, επειδή έγινε τσακωτός πάνω στο ξενοπήδημα.

«ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ_ΤΩΡΑ», παιάνιζε η δημοφιλής «Τάση» που εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην κορυφή της λίστας. Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι ξεχείλισε η λαϊκή οργή ενάντια στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του, αλλά τα κεφαλαία γράμματα με κατέβασαν από το σύννεφο. Είθισται να τα χρησιμοποιούν αγράμματοι, φαιοδεξιοί, πατριδοκάπηλοι, τηλεθεατές του Σκάι ή όλα τα ανωτέρω μαζί.

Και πράγματι, τέτοιοι ήταν οι οργισμένοι της Δευτέρας. Απαιτούσαν την καθαίρεση όχι του Κυριάκου (που περνάει τις μέρες του βγάζοντας σέλφι σαν Μητσάρας με τουρίστριες και τηλεφωνώντας σαν Μητσικώστας σε ανυποψίαστους σταρ του ΝΒΑ), όχι του Άδωνη (που πάντως είχε την τιμητική του σε παραδιπλανό ροζ hashtag), όχι των ακαταδίωκτων λοιμωξιολόγων (που ατιμάζουν την επιστήμη τους χορεύοντας χούλα χουπ με τον υιό του Ναζί υπουργό), αλλά ενός ιερωμένου. Ναι, ενός αρχιεπισκόπου, από τους ελάχιστους φωτισμένους που κοσμούν το ράσο και τιμούν το λειτούργημά τους.

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, καθισμένος στον ίδιο θρόνο που κάποτε λέρωνε ο διαβόητος ΣΙΑ-κωβος (πατροπαράδοτο παρατσούκλι από τις εφημερίδες της εποχής), έκανε το λάθος να βαφτίσει τα παιδιά ενός ομόφυλου ζευγαριού. Στην Αθήνα, μάλιστα – ο αντίχριστος. Μέσα στην έδρα μας!  

«Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές βαπτίσεις σαν τη δική μας και ότι ο καθένας μπορεί να αισθανθεί ότι έχει μια θέση στην πίστη που έχει επιλέξει», έγραψε –το αυτονόητο- σε ανάρτησή του ο ένας από τους (άνδρες) γονείς.

Εάν ακολουθήσετε το hashtag, που ήδη αριθμεί περισσότερα από 3.000 τουίτ, θα χρειαστείτε φακό για να μη χαθείτε μέσα στο βαθύ σκοτάδι και τριπλή αντιασφυξιογόνα μάσκα για να αντέξετε τη δυσοσμία.

Να καθαιρεθεί ο τράγος! Να του σκίσουμε το ράσο! Να του ξυρίσουμε το μούσι! Να τον απελάσουμε από τη χώρα! Να του σκίσουμε το διαβατήριο και να τον στείλουμε στην Τουρκία όπου γεννήθηκε! Που τόλμησε να ανοίξει τις πύλες του ιερού ναού στους κίναιδους και στους αρσενοκοίτες! Ένα τσουνάμι αγριότητας, που ειλικρινά μου προκάλεσε τρόμο.

Στο χορό μπήκαν φυσικά με ιδιαίτερο ζήλο και οι εδώ παπάδες, όπως ο μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, που καταγγέλλει στην Ιερά Σύνοδο τον Ελπιδοφόρο επειδή «ενήργησε αυτοβούλως, αυθαιρέτως και αντικανονικώς εντός της Μητροπόλεως μου»!

Και δώσ’ του ένθεο μίσος και εν Χριστώ οργή ενάντια στον ακατονόμαστο, ανήμερα της εορτής του αγίου Παϊσίου μεγάλη η χάρη του. Για τους ταλιμπάν της ορθοδοξίας, βλέπετε, τους ίδιους που πανηγυρίζουν μπροστά σε πτώματα όταν ο νεκρός λέγεται Αχμέντ ή και Ζακ, η αγάπη, η ανεκτικότητα και η ισότητα είναι έννοιες άγνωστες και αιρετικές.

Το ήδη βεβαρημένο από τα κηρύγματα υπέρ των προσφύγων και μεταναστών μητρώο του Ελπιδοφόρου μουντζουρώθηκε ανεπανόρθωτα από την κονσομασιόν στους πούστηδοι.

Άραγε θα έτρωγε πόρτα έτσι στεγνά και κυνικά ο εξ Αμερικής σεβασμιώτατος, εάν στο επίσημο έγγραφο προς την εδώ Εκκλησία ενημέρωνε σαφώς ότι «η οικογένεια Μπούση» αποτελείται από μπαμπά, μπαμπά και αβάπτιστα τέκνα;

Η θεούσα υπουργός Θρησκευμάτων και μη Παιδείας τι έχει να πει για όλα αυτά; Θα υπερασπιστεί την ισονομία ή μήπως θα φορέσει και αυτή το καλιμαύκι για να αφορίσει τον Ελπιδόφορο;

Δικοί της ψηφοφόροι είναι άλλωστε οι μεσαιωνιστές που καθυβρίζουν πατόκορφα τον προοδευτικό αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όχι των άθεων της Κουμουνδούρου. Α, ξέχασα να γράψω ότι το αγόρι του ζευγαριού βαπτίστηκε Αλέξιος. Αφήστε, το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Εγώ δεν γνωρίζω το παραμικρό από εκκλησιαστικά και δεν μπαίνω σε ναό παρά μόνο για καμιά κηδεία. Ρώτησα όμως και έμαθα ότι το τυπικό της θρησκείας ούτε ενδιαφέρεται ούτε εξετάζει την ταυτότητα των γονιών, όταν είναι να βαφτίσει το βλαστάρι τους.

Ας είναι και σατανιστές και ας κοιμούνται και με ρινόκερους, που λέει ο λόγος. Τον νονό και τη νονά θέλει άσπιλους, αμόλυντους και ταγμένους στον Χριστούλη. Αυτούς και μόνο αυτούς. Ο άνθρωπος που θα βάλει το λαδάκι στο μωράκι θα πρέπει να έχει τελέσει θρησκευτικό βάπτισμα, θρησκευτικό γάμο, θρησκευτικό διαζύγιο και όλα τα προβλεπόμενα.

«Τώρα καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν μου ζητάει κανένας να βαφτίσω το παιδί του», σχολίασα. «Με ένα γερό χαρτζιλικάκι στον παπά όλα ξεπερνιούνται», σκέφτηκα από μέσα μου, την ώρα που αναπολούσα την ξενοιασιά του πολιτικού και εξωτικού γάμου μου στη νήσο Ντομινίκα.

Αλλά δεν έχει νόημα η επιχειρηματολογία και το «ντιμπέι», που θα έλεγε και ο θεοσεβούμενος Αλέφαντος. Το πρόβλημα των εξεγερμένων δεν έχει να κάνει με κάποια τυπολατρική παρασπονδία, αλλά με την ουσία της πρωτοβουλίας του Ελπιδοφόρου. Πολύ απλά, ο Έλλην χριστιανορθόδοξος (και όχι μόνο αυτός φυσικά) δεν γουστάρει προοδευτικότητες και άλλους κομμουνισμούς.

Αγάπη κρύβει η καρδιά του μόνο για όσους σταυροκοπιούνται με τρία δάχτυλα, υπερασπίζονται την πατρίδα απέναντι στους σκούρους, προστατεύουν την αγία ελληνική οικογένεια ως κόρη αλλήθωρου οφθαλμού, κοιμούνται μόνο με το άλλο φύλο, στα φανερά τουλάχιστον, και άμα λάχει ρίχνουν και καμιά ξανάστροφη στη γυναίκα τους για νυχτερινή γυμναστική.

Οι υπόλοιποι; Οι άθεοι και αιρετικοί; Καθαίρεση και pushback για να επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν. Α, και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για να μη ξεχνιόμαστε. Δεν δώσαμε δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς για να μας μπάσουν από το παράθυρο την κίναιδη αριστερίλα τους.   

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη