Newsroom

Newsroom

Β. Κορέα: Eκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου την Κυριακή.

AP - Πυραυλος Κορεα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου την Κυριακή, δήλωσαν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας (JCS) δήλωσε ότι οι δύο πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς πέταξαν περίπου 500 χιλιόμετρα.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τοσίρο Ίνο είπε ότι οι πύραυλοι φαινόταν να προσγειώθηκαν έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας (ΑΟΖ) και δεν υπήρξε αναφορά για ζημιές.

«Οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας εκτοξεύτηκαν σε απότομες γωνίες και προσγειώθηκαν στην Ανατολική Θάλασσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η JCS της Νότιας Κορέας.

«Οι αρχές πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγουν διεξοδική ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες τάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη πυραύλων της Βόρειας Κορέας».

Η εκτόξευση πυραύλων του Βορρά έρχεται λίγες μέρες αφότου η χώρα δοκίμασε μια μηχανή στερεού καυσίμου υψηλής ώθησης που οι ειδικοί είπαν ότι θα επέτρεπε ταχύτερη και πιο κινητή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει ένα νέο στρατηγικό όπλο και να επιταχύνει τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα.

Η δοκιμή, υπό την επίβλεψη του ηγέτη Κιμ Τζονγκ-ουν, διεξήχθη την Πέμπτη στο Sohae Satellite Launching Ground της Βόρειας Κορέας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή τεχνολογιών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και οχημάτων εκτόξευσης στο διάστημα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA την Παρασκευή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό δοκιμών πυραύλων φέτος, συμπεριλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) ικανό να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις και κυρώσεις.

Τον Νοέμβριο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα ICMB το οποίο οι Ιάπωνες αξιωματούχοι είπαν ότι είχε επαρκή εμβέλεια για να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών και προσγειώθηκε μόλις 200 χιλιόμετρα ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία παρουσίασε την Παρασκευή τη μεγαλύτερη στρατιωτική της συσσώρευση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα σχέδιο 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων βάση του οποίου θα αγοράσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Κίνα και να την προετοιμάσουν για συνεχή σύγκρουση.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή