Newsroom

Newsroom

USA Today: Ο Τραμπ δεν είναι άξιος ούτε να καθαρίζει την τουαλέτα της βιβλιοθήκης Ομπάμα

Η αμερικανική εφημερίδα USA Today άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κύριο άρθρο του φύλλου της και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα δηκτικό τόνο υποστήριξε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι καν άξιος να καθαρίσει τις τουαλέτες της προεδρικής βιβλιοθήκης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα ή να γυαλίσει τα παπούτσια του Τζορτζ Μπους.

5a3190841dc524185e8b45a5

Από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, η USA Today συνηθίζει να χρησιμοποιεί πιο μετριοπαθή γλώσσα αναφερόμενη στον μεγιστάνα. Ωστόσο ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιτίθετο σε μια γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτό το βιτριολικό άρθρο.

Με τον τίτλο «Οι μικροπρέπειες του Τραμπ θα πιάσουν κάποια ημέρα πάτο;» επισήμανε η εφημερίδα καταγγέλλοντας αυτό το tweet, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κίρστεν Γκίλιμπραντ είχε πρόσφατα πάει να τον «εκλιπαρήσει να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της» προσθέτοντας ότι ήταν «έτοιμη για όλα», προκειμένου να λάβει αυτές τις δωρεές.

«Με το τελευταίο αυτό μήνυμα στο Twitter, όπου υπαινισσόταν ότι μια Αμερικανίδα γερουσιαστής θα μπορούσε να ανταλλάξει σεξουαλικές χάρες με στόχο δωρεές για την εκστρατεία της, ο πρόεδρος Τραμπ απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του προέδρου. Το ότι έπιασε πάτο δεν εμποδίζει έναν πρόεδρο να συνεχίζει να βυθίζεται όλο και βαθύτερα» τονίζεται στο βασικό άρθρο της εφημερίδας.

«Ένας πρόεδρος που πρακτικά χαρακτηρίζει τη γερουσιαστή Κίρστεν Γκίλιμπραντ ιερόδουλη δεν είναι καν άξιος να καθαρίζει τις τουαλέτες της προεδρικής βιβλιοθήκης του Ομπάμα ή να γυαλίζει τα παπούτσια του Τζορτζ Ου. Μπους» συνεχίζει η USA Today.

Εκτός της συγκεκριμένης επίθεσης του Τραμπ σε βάρος της πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος, η εφημερίδα καταγγέλλει επίσης και μια σειρά άλλων ατοπημάτων, σύμφωνα με την ίδια, όπως τις πολυάριθμες «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις», τις οποίες κάνει σε ρυθμό 5,5 ανά ημέρα σύμφωνα με έναν απολογισμό της Washington Post, όπως και τις τοποθετήσεις του που τροφοδοτούν τον διχασμό στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας.

«Δεν πρόκειται πλέον για τις όποιες πολιτικές διαφορές που έχουμε με όλους τους προέδρους ή την απογοήτευσή μας απέναντι σε ορισμένες από τις αποφάσεις τους. Ο Ομπάμα και ο Μπους απέτυχαν επίσης σε πολλά. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και είπαν ψέματα όμως η θεμελιώδης αξιοπρέπεια καθενός εκ των δύο αυτών πολιτικών ανδρών δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση» εξηγεί η USA Today.

«Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ, ως άνθρωπος, είναι ιδιαίτερα φρικτός» τονίζει η εφημερίδα καταγγέλλοντας μια «αποκρουστική συμπεριφορά».

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Χαριτσης 5

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο…

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

joebiden

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…