Τζανακόπουλος: "Ο Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων"

«Ο Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων» είπε στην εισήγησή του κατά την αφετηρία της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως «όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για "πακέτο Μοσκοβισί" δεν έχουν καμία σχέση με πραγματικότητα».

58594ac31dc524644f8b4a9d 2

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε πως σημείο – κλειδί για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι η επιστροφή του ΔΝΤ αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον ρεαλισμό. Συγκεκριμένα, για το Ταμείο ανέφερε ότι πρέπει να ευθυγραμμίσει τις εισηγήσεις του με βάση τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας, ενώ για τον γερμανό ΥΠΟΙΚ είπε: «Περιμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση στοχεύει σε συμφωνία με τους θεσμούς «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας», με την κυβερνητική προσπάθεια να επικεντρώνεται στη γεφύρωση των διαφωνιών που έχουν εντοπιστεί ανάμεσα στους θεσμούς. Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως αν η ΝΔ βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε όχι μόνο θα είχε υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά θα υπέγραφε κι άλλες.

Στο στόχαστρο του κ. Τζανακόπουλου βρέθηκαν οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους κ.κ. Μοσκοβισί και Σόιμπλε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κριτικάρει τα λεγόμενα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, όπως επίσης και τις «κλειστές πόρτες» κατά τη συζήτηση με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ. 

«Η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και εξήγησε: «Μέχρι χθες ζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα μας κατηγορούν ότι καθυστερούμε, αύριο θα μας κατηγορούν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά». Και συνέχισε σχολιάζοντας: «Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες

στιγμές

για τη χώρα».

«Ζητάμε να μας απαντήσει με παρρησία: θέλει το κλείσιμο της αξιολόγησης; συμφωνεί με τις απαιτήσεις για νέα μέτρα 4,5 δις μετά τη λήξη του προγράμματος; Συμφωνεί με τις προβλέψεις του ΔΝΤ ή της Κομισιόν;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε πως η συζήτηση έχει ως σκοπό την υιοθέτηση συμφωνίας, η οποία θα εμπλέκει όλους όσους βρίσκονται στο πρόγραμμα. Για τις δηλώσεις Βέμπερ και Ντομπρόβσκις, ανέφερε ότι «διαμορφώνεται μία εντελώς διαφορετική θέση στην Ευρώπη , σχετικά με την απαραίτητη συμμετοχή του ΔΝΤ, κάτι που λαμβάνει υπόψη της η ελληνική πλευρά. 

«Αυτό αφορά πρωτίστως το ΔΝΤ, που οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ελληνικό πρόγραμμα» πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο:


K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του