Τζανακόπουλος: "Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να ανοίγει βεντέτες με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους"

Για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικρίνοντας εμμέσως την απόφαση του ΣτΕ για τη μη επέκταση των φορολογικών ελέγχων μετά το πέρας πενταετίας, ενώ για την επικείμενη κινητοποίηση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια τόνισε πως «δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να ανοίγει βεντέτες με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους».

5937f7351dc524376a8b4893 2

Για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία από πολλούς μεταφράζεται ως τρικλοποδιά στην κυβέρνηση για τη βούληση φορολόγησης του μαύρου χρήματος και την επιβολή προστίμων στους φοροφυγάδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο δεν στάθμισε το δημόσιο ως πιο σημαντικό από το ιδιωτικό συμφέρον.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε, προσθέτοντας πως οι βεβαιώσεις προστίμων έχουν αυξηθεί κατά 500 με 600% σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφορικά με την πρόθεση της ΠΟΑΣΥ να προβεί σε κινητοποίηση στην πλατεία Εξαρχείων, σχολίασε πως το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ασφάλειας και την τήρηση της νομιμότητας.

«Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για ανακοινώσεις» εξήγησε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να ανοίγει βεντέτες με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ για το αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις συνομιλίες Καμμένου – Γιαννουσάκη, είπε: «Δεν καταλαβαίνω το επίδικο της ερώτησης αυτής. Όλοι κάνουν αυτό που πρέπει για να διαλευκανθεί η μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη», ενώ συμπλήρωσε πως «τώρα, σίγουρα ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι έγιναν τα δέοντα για τις διαδικαστικές ενέργειες που καθορίζονται βάσει νόμου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ωστόσο δήλωσε ότι μετά την Πέμπτη, σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Επ’ αυτού χαρακτήρισε πως αν οι υπηρεσίες καθαριότητας δίνονταν σε ιδιώτες, τότε αυτό θα προκαλούσε τεράστιο οικονομικό κόστος, ενώ οι εργαζόμενοι στις εταιρίες αυτές θα εργάζονταν σε συνθήκες γαλέρας. 

Δείτε το βίντεο:


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη