Newsroom

Newsroom

Των “φρονίμων” οι γονείς πίνουν κι ένα ποτηράκι παραπάνω

Κερνάει, ιταλός ιδιοκτήτης wine bar στην Πάντοβα

58a446561dc524391c8b45bf

Ο Αντόνιο Φεράρι, υποστηρίζει ότι είχε κουραστεί από την ενοχλητική συμπεριφορά μικρών παιδιών, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, κι αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτότυπο: να προσφέρει έκπτωση στις οικογένειες με “φρόνιμα” παιδιά που επιλέγουν το κατάστημά του.

Τις Κυριακές, το κατάστημά του, απευθύνεται ειδικά σε οικογένειες. Αποφάσισε λοιπόν αυτήν την έκπτωση όταν παρατήρησε μια 11μελή οικογένεια, μεταξύ των οποίων πέντε «πολύ φρόνιμα παιδιά».

Ο Φεράρι έκανε έκπτωση 5% στην οικογένεια κι έκτοτε την ίδια έκπτωση πρόσφερε σε δύο ακόμη οικογένειες με παιδιά με “καλούς τρόπους”.

Όπως υποστήριξε στον Guardian, περίπου το 30% των γονέων δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τα παιδιά τους την ώρα του φαγητού και πολύ συχνά τα παιδιά τρέχουν μέσα στο κατάστημα και ενοχλούν τους άλλους πελάτες, υποχρεώνοντας τους σερβιτόρους να κάνουν ελιγμούς μέσα στον χώρο για να τα αποφεύγουν.

Τα πολύωρα γεύματα, που συχνά διαρκούν μέχρι και τρεις ώρες, είναι συνηθισμένα στην παράδοση της Ιταλίας, παρότι έχουν περιοριστεί σε σχέση με παλαιότερα.

Ο Φεράρι, ο οποίος δεν έχει ο ίδιος παιδιά, προσπαθούσε να μην είναι επικριτικός και όπως δήλωσε στην Corriere della Sera: «Φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να είσαι σήμερα γονιός».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…