Newsroom

Newsroom

Το twitter ξεπέρασε το Facebook στις νεαρές ηλικίες

Twitter VS facebook σημειώσατε ένα. Σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray, σχετικά με το ποιο είναι το κοινωνικό δίκτυο που…

twitter facebook

Twitter VS facebook σημειώσατε ένα. Σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray, σχετικά με το ποιο είναι το κοινωνικό δίκτυο που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή σε ότι αφορά την καταναλωτική συμπεριφορά το twitter ξεπέρασε το facebook.

Συγκεκριμένα η δημοφιλία του facebook στις εφηβικές ηλικίες έχει πέσει επτά μονάδες σε σχέση με έξι μήνες πριν. Από το 33% που ήταν έχει πέσει στο 23% όταν πριν από ένα χρόνο είχε πέσει στο 42%. Αντίθετα, το Twitter σημειώνει άνοδο, φτάνοντας στο 26%. Παρόλα αυτά, η έρευνα υποδεικνύει επίσης σημαντική άνοδο του Instagram, το οποίο ξεκίνησε από 12% ένα χρόνο πριν, ανέβηκε στο 17% πριν έξι μήνες και τώρα βρίσκεται στο 23%. Ακολουθούν το Google+, το Tumblr και το Pinterest.

Επίσης, συζητήσεις που έγιναν με γκρουπ νέων στο πλαίσιο της μελέτης έδειξαν ότι ο ενθουσιασμός των εφήβων όσον αφορά στο Facebook μειώνεται, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξημένης παρουσίας ενηλίκων, του υπερβολικού διαμοιρασμού πληροφοριών για τα πάντα και το πολύ συχνά υπερβολικό «δράμα», ωστόσο συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν επειδή αποτελεί πλέον σημαντικό τμήμα της συνολικής κοινωνικής δραστηριότητας ενός εφήβου.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των ερευνών, η επιλογή του Facebook να αποκτήσει το Instagram ως «αντίμετρο» στην τάση φυγής των νέων προς νεότερα, ανταγωνιστικά κοινωνικά δίκτυα ήταν σωστή κίνηση.