Το Twitter ανέστειλε λογαριασμό Ρεπουμπλικάνου βουλευτή για ρατσιστικά σχόλια

Σύμφωνα με το Twitter, τα σχόλια του Μπανκς παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας.

NewsRoom 24/10/2021 | 22:32

Αποκλείστηκε από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Ιντιάνα, Τζιμ Μπανκς, για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έκανε εναντίον της υφ. Υγείας των ΗΠΑ, δρος Ρέιτσελ Λέβιν, που είναι η πρώτη ανοιχτά τρανσέξουαλ αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, τα σχόλια του Μπανκς παραβίασαν τους κανόνες της κοινότητας.

Τι συνέβη

Η δρ Ρέιτσελ Λέβιν - η πρώτη ανοιχτά τρανσέξουαλ αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - έλαβε τον τίτλο του στρατηγού και ο Μπανκς, σχολιάζοντας μέσω Twitter τα συγχαρητήρια που της έδωσε ο Βίβεκ Μέρφι, επικεφαλής των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, έγραψε: «Τον τίτλο της πρώτης γυναίκας στρατηγού τον πήρε ένας άντρας».

Το Twitter κατέβασε την ανάρτηση του Μπανκς, σημειώνοντας ότι απόφαση ελήφθη βάσει της απαγόρευσης «στοχευμένης προσβολής των τρανσέξουαλ ατόμων». Ο λογαριασμός που παραμένει ορατός, ωστόσο δεν του επιτρέπεται να κάνει νέες αναρτήσεις. Ένας δεύτερος λογαριασμός του, που έχει λίγους ακολούθους, παραμένει ενεργός. 

Ο Μπανκς, που, πάντως, γνωστός ρεπουμπλικάνος για τα συχνά ομοφοβικά και ακροδεξιά του σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επέμεινε στο σχόλιό του για τη Λέβιν.

«Η ανάρτησή μου είναι δήλωση πραγματικού γεγονότος. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν μαζί μου, αλλά δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να ανατείλουν τον λογαριασμό μου. Αν αναγκάζουν εμένα να σιωπήσω, θα το κάνουν και σε σας».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας απαγορεύουν να λέμε την αλήθεια».