Τσίπρας: Υπαρκτός ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε πολιτικές λιτότητας, αν κερδίσει η ΝΔ

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ευνοήσουν μόνο τους πλούσιους, τονίζει ο πρωθυπουργός

ek tsidou

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση γι’ αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, και εκτίμησε ότι αυτό είναι λάθος ακόμη και για τη δική του στρατηγική.

Σημείωσε, ακόμη, ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται το ντιμπέιτ και αυτό δείχνει και την ταύτιση των δύο.

Φορολογικές ελαφρύνσεις για πλούσιους

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοστίζουν 1,5 δισ. και θα ευνοήσουν μόνο τους πλούσιους, όσο όλο το πακέτο ελαφρύνσεων που έφερε η κυβέρνηση και που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι όλα όσα εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους. Πρόσθεσε δε, ότι η ΕΕ έχει ευθύνη γιατί υποεκτιμούσε μέχρι τώρα τις αποδόσεις των θετικών μέτρων. Επισήμανε, ακόμα, ότι δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και πρόσθεσε ότι συγχέει τον θεσμικό του ρόλο με τις πολιτικές του απόψεις.

Είπε, επίσης, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μετά τις εκλογές να επιστρέψουμε σε πολιτικές του 2010-2014, αν κερδίσει η ΝΔ.

Υπόθεση Novartis

Είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε ο πρωθυπουργός, και εξήγησε ότι πρόκειται για σκάνδαλο που προέκυψε από διεθνείς έρευνες.

Aνέφερε ακόμη ότι την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων θα τη διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…