Newsroom

Newsroom

Α. Τσίπρας: Ξεχνάμε τα μπάνια – Ο πόλεμος συνεχίζεται (Video)

“Το δράμα της χώρας και του λαού δεν αφήνει περιθώριο για θριάμβους και ευησυχασμό – φέτος δεν υπάρχει χρόνος για…

tsipras 107

“Το δράμα της χώρας και του λαού δεν αφήνει περιθώριο για θριάμβους και ευησυχασμό – φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι “κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός”.


“Είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει στην κοινωνία στον κόσμο που στενάζει σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της ανατροπής”. Υπογράμμισε δε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες” και συνέχισε: “Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας προς την εξουσία, θα απομακρυνθεί από το ήθος, τον ριζοσπαστισμό και την πολιτική του, θα διαψευστούν”. Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη ως υπουργού Οικονομίας και του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, είπε ότι η κυβέρνηση “επιλέγει για μια κρίσιμη θέση τον εκλεκτό του Βερολίνου γιατί πιστεύει ότι έτσι θα περιορίσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα περιορίσουν τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού”, συμπλήρωσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις σχετικά με τις επιστολές Σαμαρά στους δανειστές, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «γιορτάζει την αθλιότητα του να βάζει ο κ. Σαμαράς την υπογραφή του στη διάθεση των δανειστών για μνημόνια 10 ημέρες πριν τις εκλογές και μετά να υποστηρίζει ότι δήθεν κάθε μέρα σκίζει τα μνημόνια. Σκίζει όμως δυστυχώς την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».


Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε “εμποροπανήγυργη” και “σαφάρι εξαγοράς ψήφων” την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτήσει πλειοψηφία 180 εδρών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια “εξαγοράς συνειδήσεων που για τους παλαιότερους παραπέμπει στην ταραγμένη δεκαετία του ’60”, με “απώτερο στόχο”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, την “εκλογή πρόεδρου από μια ετερόκλητη πλειοψηφία που μόνο την πλειοψηφία του λαού δεν θα εκφράζει”. Πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα δεχθεί “να εκτεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτήν την εμποροπανήγυρη”.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…