Tσίπρας: «Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

«Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει. Από Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του στη Δημοκρατία» τόνισε απόψε απ' τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

τσιπρας θεσσαλονικη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό σε όλα τα μέτωπα: απ’ το θέμα της οικονομίας και της ακρίβειας, μέχρι το σκάνδαλο των υποκλοπών, την πανδημία και τα Τέμπη.

“Υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου μιλάει ο ομιλητής, υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου συνομίλησε με το πλήθος, υπάρχουν συγκεντρώσεις που μιλάει το πλήθος και αυτή είναι μία τέτοια συγκέντρωση σήμερα. Η Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα της νίκης, είναι παράσταση νίκης η σημερινή μας συγκέντρωση”

Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, άρχισε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία, τελικά, δεν έγινε στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά σε ανοιχτό χώρο μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ.

“Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη ! Μας τη δείχνει καθαρά σήμερα. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν.Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας.Ξημερώνουν οι μέρες του λαού”, τόνισε και συνέχισε: “Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή.Την αλλαγή στη ζωή μας. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς.Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα του από το Μαξίμου.Να μαζέψει και τα καλώδια των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και δικαιοσύνη”.

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπογράμμισε:”Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κρίνετε και συγκρίνετε, μας είπε πριν λίγες μέρες ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.Τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα. Πολύ ωραία τα είπε. Ας κρίνουμε, λοιπόν, και ας συγκρίνουμε. Αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι μια τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί μου, να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση. Αλλά, έστω κι έτσι, ας συγκρίνουμε εμείς.Πάμε λοιπόν να συγκρίνουμε: Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα.Τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια. Χάρη στο σεβασμό μας για το τελευταίο ευρώ του λαού. Χάρη στα καθαρά μας χέρια. Και κυρίως, εσείς λεηλατήσατε τη κοινωνία.Εμείς στηρίξαμε τη κοινωνία όρθια εν μέσω θυέλλης”.

Κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο θα έχουμε μόνο αν την Κυριακή κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι νίκη της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου της αντιπολίτευσης και δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος κρατάει τα στοιχεία των παρακολουθήσεων. «Σε ποιου τα χέρια βρίσκονται;» διερωτήθηκε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα λογοδοτήσει απέναντι στον ελληνικό λαό και τη Δημοκρατία για την παραβίασή της», συνέχισε αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Παράλληλα, απαντώντας στις αιχμές για χρήση παλαιότερων συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε πως «η αλλαγή δεν είναι ένα σύνθημα του χθες, γιατί έχει γίνει ανάγκη του σήμερα. Δεν είναι σύνθημα, είναι προσδοκία και ανάγκη».

Ο Μητσοτάκης δείχνει συμπτώματα πανικού

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δείχνει τις τελευταίες μέρες συμπτώματα πανικού. Περίεργο, για κάποιον που έχει τόσο ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Κι έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων. Στο φόβο. Στη διασπορά του φόβου. Προσέξτε, λέει, η αλλαγή σημαίνει περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες. Ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα. Εδώ ξέρετε τι συμβαίνει; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά ως φάρσα. Πάντα στην ιστορία μας δυνάστες, κατακτητές, αυταρχικά καθεστώτα, έλεγαν ακριβώς το ίδιο. Μην αντιστέκεστε, μην ξεσηκώνεστε, μη μιλάτε, μην ονειρεύεστε καν, γιατί αυτό συνεπάγεται περιπέτειες.

Αλλά ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Περιπέτεια είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Με τεράστιο κόστος και όχι μόνο οικονομικό. Κόστος αξιοπρέπειας. Ακόμα και κόστος ζωής. Γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς κοινωνική συνοχή. Χωρίς εμπιστοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η μεγάλη δύναμη της αλλαγής, είναι η μεγάλη δύναμη της σταθερότητας. Η πιο αποτελεσματική δύναμη σταθερότητας. Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα. Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση πολιορκίας με ευθύνη, αποφασιστικότητα, ωριμότητα, προσεκτική επιλογή κάθε βήματος. Έτσι κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Έτσι αποκαταστήσαμε τη δημοκρατική και κοινωνική σταθερότητα.

Ξέρουμε και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει. Είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε και σήμερα. Κυβερνώντας για πρώτη φορά με το δικό μας πρόγραμμα και όχι με μνημόνια και τρόικες, που άλλοι μας κληροδότησαν».