Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός – αυτοδύναμος λαός

Για πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής…

Για πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας πως έχει κλείσει το χρόνο της, ενώ τόνισε πως «κάπου εδώ τελειώνουν η κοροϊδία και τα ψέματα”.

«Γρηγορότερα απ’ ότι φαντάζονται, κυβέρνηση και τρόικα, θα βρεθούν μπροστά στην κρίση του λαού. Όχι, δεν θα φύγουν από μόνοι τους, αυτό το ξέρουν πια όλοι οι πολίτες. Έχουν δουλειά ακόμα -κι άλλες δεσμεύσεις κι άλλες καταστροφές κι άλλες απολύσεις κι άλλα πωλητήρια. Δεν θα φύγετε από μόνος σας, ο λαός θα σας ρίξει, κύριε Σαμαρά. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας. Θα είναι ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμμετέχει σε ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο. Σε μια συμφωνία, που θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο λαό και τον λαό απέναντι στα μεγάλα καθήκοντα για τη σωτηρία του ίδιου της κοινωνίας και της χώρας.

Στη συνέχεια, αναλύοντας το σκεπτικό και τις προτάσεις του είπε: «να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Να διεκδικήσουμε όχι μόνο το κούρεμά του με ευνοϊκούς όρους, αλλά και περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953. Να το κάνουμε αυτό με πλήρη επίγνωση ότι προηγούνται οι ανάγκες του λαού από τα κέρδη των δανειστών. Να αξιοποιήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο. Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα, ρίχνοντας τη κοινωνία στο Καιάδα. Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Και δεν πρόκειται να υπογράψουμε την καταδίκη των Ελλήνων εν ονόματι των δανειστών. Ούτε να διστάσουμε να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

«Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε την εκπλήρωση του ιστορικού χρέους απέναντι στον Ελληνικό λαό από τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ. Το κατοχικό δάνειο που η χώρα της οφείλει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την εφαρμογή ενός πολυδύναμου προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης. «Κανένας άνθρωπος να μην αποκλείεται από την ιατρική και νοσοκομειακή αρωγή και περίθαλψη. Κανένας άνθρωπος να μην μένει χωρίς τα στοιχειώδη αγαθά όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση. Κανένας άνθρωπος να μην γίνεται θήραμα κανενός επειδή δεν έχει το αντίτιμο του εισιτηρίου για τις αστικές μεταφορές.Κανένας άνθρωπος να μη μένει χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό, καμιά κοινωνική ομάδα χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Και κανένας άνθρωπος που δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνειά του να είναι όμηρος, θύμα, λεία, στα χέρια των τραπεζών. Για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους σακατεμένους από τη λιτότητα, θα είναι νόμος: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης τα οποία περιλαμβάνουν: επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα, επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος, τακτοποίηση χρεών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία όλων όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της παιδείας, της επιστημονικής-τεχνολογικής έρευνας, και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σταδιακή μετάθεση των φορολογικών βαρών από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα.

Κλείνοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι κανένας δεν είναι πιο ίσιος από τον άλλον απέναντι στο νόμο, ενώ δεσμεύτηκε θα μπει τέλος στην ασυλία όσων οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στη σημερινή κατάσταση. Όσοι κερδοσκοπούν απομυζώντας το δημόσιο πλούτο και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…