Τσίπρας: Συνεχίζουμε τη μάχη με θέσεις αρχών, σταματάμε την κοινωνική λεηλασία – Υψώσαμε ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά – μεσαία στρώματα

«Σταματήσαμε την κοινωνική λεηλασία της προηγούμενης 5ετίας με την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και δικαιότερη κατανομή βαρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κ.Ε επιτροπή του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, κόντρα στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν την αποτυχία της, με τις ίδιες αρχές την προσπάθεια στα τρία ανοιχτά μέτωπα: κρίση οικονομική, προσφυγική, ασφάλειας - «Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας

«Σταματήσαμε την κοινωνική λεηλασία της προηγούμενης 5ετίας με την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και δικαιότερη κατανομή βαρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κ.Ε επιτροπή του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, κόντρα στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν την αποτυχία της, με τις ίδιες αρχές την προσπάθεια στα τρία ανοιχτά μέτωπα: κρίση οικονομική, προσφυγική, ασφάλειας – «Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας

«Συνεδριάζουμε σε μια πυκνή περίοδο πολιτικών μαχών και εξελίξεων» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ανοίγοντας της εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε εκτενή αναφορά στα τρία ανοιχτά μέτωπα (οικονομική κρίση, προσφυγικό, κρίση ασφάλειας), μέτωπα στα οποία η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται με τις ίδιες αρχές, ενάντια σε όσους «προσδοκούν την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ δικών τους σχεδιασμών για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων».

Περιέγραψε τις μάχες της επόμενης περιόδου, μάχες που θα τις δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό και τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπεί και όχι με τα κόμματα που υποκριτικά μιλούν για συναίνεση: Μάχες για το ασφαλιστικό αλλά και για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας «μάχη με την ολιγαρχία» αλλά και μάχη για «ανάπτυξη στηριγμένη σε σταθερά κοινωνικά θεμέλια». Αυτές οι μάχες, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, δεν γίνονται με δήθεν ηρωικές εφόδους στον ουρανό , αλλά «βήμα-βήμα, με επιμονή και αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς». 

«Η διεθνής θέση της χώρας μας σταδιακά αναβαθμίζεται και με την ανάληψη πρωτοβουλιών αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και θέση σταθερότητας που προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε ο πρωθυπουργός για τη συγκυρά Και πρόσθεσε ότι« η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, σχεδιασμούς στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν». Επέμεινε στη θέση ότι παρά τις κραυγές του ρατσισμού και τη στάση των κρατών που υψώνουν «τείχη βαβαρότητας», η Ελλάδα θα συνεχίσει τη στάση ανθρωπιάς και αλληλεγύης στο προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών» και ανέλυσε τις προσπάθειες για τα χαμηλά κονωνικά στρώματα αλλά και το σχέδιο για πάταξη της διαφθοράς-φοροδιαφυγής, το μετασχηματισμό της διοίκησης και την απομείωση χρέους, σχέδιο που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αναδιανομή του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου

«Το Κόμμα μας να αναβαθμίσει την πολιτική παρουσία του και να κατοχυρώσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προέτρεψε «το κόμμα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση και την μετατόπιση των κοινωνικών συσχετισμών» καθώς «γνωρίζουμε στην Αριστερά ότι οι κοινωνικοί συσχετισμοί είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό κράτους και οικονομίας». «Πρέπει το Κόμμα να έχει συνεχή και αυτόνομη παρουσία σε μαζικούς χώρους ώστε να ενημερώνει αλλά και να ακούει. Να διδάσκει και να μαθαίνει», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη υπερβεί το πλήγμα που δεχθηκε το καλοκαίρι και ξεκινάει μια νέα πορεία για την ανασυγκρότησή του με σύνθημα «να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση» (με ορίζοντα «ένα συνέδριο ζωναντού πολιτικού διαλόγου»). Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να αποτελέσει σταθμό για όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. «Όσοι αγωνίζονται για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ελευθερίας προσβλέπουν σε μας. Έχουμε καθήκον να τους δικαιώσουμε. Και θα τους δικαιώσουμε» κατέληξε. 

Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνεδριακό κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

 

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Μάλλον τα μπέρδεψαν στην Κ. Αχαϊα! Και αντί να στολίσουν για την 25η Μαρίου ενόψει…

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στον ΑΝΤ1 η χήρα του δημοσιογράφου και…