Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και γήπεδο στον ΠΑΟΚ

«Στο όραμα της κυβέρνησης, η Θεσσαλονίκη έχει ένα ξεχωριστό, πρωταγωνιστικό ρόλο, τον ρόλο της πραγματικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων, τη θέση του ενεργειακού, διαμετακομιστικού και επικοινωνιακού κόμβου των Βαλκανίων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

5b80049b1dc524a1038b45a1

«Έτσι οραματίζομαι τη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας: Πόλη ανοιχτή, πόλη επικοινωνίας, δημοκρατίας, πόλη προόδου, πόλη αυτοπεποίθησης και δημιουργίας, πόλη πολιτισμού» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση παραχώρησης χώρου για να φτιαχτεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αναφέροντας ότι «παραχωρούμε άμεσα με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες το χώρο του στρατοπέδου στην ‘Ανω Τούμπα για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το γήπεδο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών που αξίζει τόσο στην ιστορία του συλλόγου όσο και στη πόλη της Θεσσαλονίκης».

«Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, καρδιά της Βαλκανικής Συνανάπτυξης, κόμβο εμπορίου και οικονομικών συναλλαγών, Γέφυρα πολιτισμών», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Όχι φράχτη, όχι πόλη με γυρισμένη τη πλάτη στους γείτονές της και στην οικονομική της ενδοχώρα», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν αξίζει η μιζέρια, δεν αξίζει η μισαλοδοξία, δεν αξίζει ο φόβος, το μίσος και ο διχασμός, στη Θεσσαλονίκη αξίζει μονάχα να φύγει μπροστά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «με αυτόν τον ανοιχτό ορίζοντα, με αυτοπεποίθηση και κατανόηση, με διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας προσεγγίζουμε και όλους τους γείτονες μας». Εξήγησε ότι «αυτό κάνουμε στην οικονομία και το εμπόριο. Αυτό κάνουμε στον πολιτισμό. Αυτό και στις διεθνείς μας σχέσεις».

Υπογράμμισε ότι «πρότυπο αυτής της στάσης είναι και η Συμφωνία που πετύχαμε με τους βόρειους γείτονές μας, η Συμφωνία των Πρεσπών». Τόνισε ότι αυτή “ανοίγει τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τη Β. Ελλάδα, ανοίγει τους Έλληνες στον κόσμο και κυρίως μετατρέπει τη χώρα μας σε παράγοντα λύσεων και πόλο σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και καθιστά την Θεσσαλονίκη και πάλι πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη