Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Πρέπει να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου."

Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, άρχισαν να τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος…

tsi

Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, άρχισαν να τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
«Ο πρωθυπουργός μίλησε για μιά άλλη κυβέρνηση, όχι για την δική του, και για την οποία ξέρουμε το στόχο της να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες αντικοινωνικές πολιτικές.
Όπως και να την πούμε αυτή την κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση που θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης.
Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλου τέτοιου είδους σωτηρία.
Δυο χρόνια ακούμε το ίδιο επιχείρημα ότι οι πολιτικές αυτές είναι αναγκαίες ανεξάρτητα αν είναι σωστές ή λάθος, λοιπόν δεν είναι αναγκαίες είναι καταστροφικές.
Δεν υπάρχει καμιά νομική και θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή, εμείς λέμε ότι η δημοκρατία δεν είναι καταστροφή. Το πρόβλημα αυτή την ώρα δεν είναι μονάχα η Ελλάδα αλλά ο κόσμος ολόκληρος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να πάει αύριο στο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το πρόβλημα όμως νομιμοποίησης είναι ότι η παρορούσα Βουλή έχει εκλεγεί σε άλλες συνθήκες. Πρέπει να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου.»

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…