Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Ποτέ από το 1974 η Δεξιά δεν ήταν τόσο Ακροδεξιά όσο σήμερα"

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ξανακάλεσε σε δημόσιο διάλογο, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα…

tsipras1

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ξανακάλεσε σε δημόσιο διάλογο, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, που αποφασίζει την αυτοδιάλυση του κόμματος ως ένα βήμα για τη συγκρότηση του ενιαίου και πολυτασικού ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας, με προγραμματικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου, την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δρομολόγηση ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαιτέρως στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως ποτέ η δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια, πως ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά: «Ο κ. Σαμαράς είπε πως τη Χρυσή Αυγή ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός είναι στην κυβέρνηση και ποιός έχει ψηφίσει τα μνημόνια; Ποιός διαπραγματεύεται το Δουβλίνο ΙΙΙ και γιατί δεν δέχεται την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν ταξιδιωτικά έγγραφα όλοι οι μετανάστες που το επιθυμούν και να εγκαθίστανται στις χώρες επιλογής τους; Στους ακροδεξιούς μονολόγους του θριαμβεύει ο κ. Σαμαράς. Το διάλογο, όμως τον φοβάται, όσο τίποτα άλλο. Ίσως γιατί τότε θα φανεί σε όλους ότι το περίφημο success story, δεν είναι παρά disaster story για τον ελληνικό λαό», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε πότε λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός: «Σήμερα που μας είπε, με τη γνωστή αλαζονεία του, πως τα λάθη τα έχει επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο ή όταν δήλωνε υποταγή κι αμαρτωλός στην κ. Μέρκελ και μετάνιωνε για όσα έκανε; Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο; Μας είπε επισήμανα τα λάθη αλλά τώρα κοιτάω μπροστά. Όμως η εφαρμογή του λάθους συνεχίζεται και στο παρόν και στο μέλλον. Και καταστρέφει εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η χώρα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να θέσει θέμα αλλαγής του προγράμματος κι επαναδιαπραγμάτευσης αμέσως μετά από τις εκλογές. Όταν ήταν σαφές σε όλους ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού από την κάλπη ήταν ακριβώς αυτό. Τότε προτίμησε να προσχωρήσει στο άρμα της κας Μέρκελ. Προτίμησε να πάει στο Βερολίνο και να ζητήσει άφεση αμαρτιών από την καγκελάριο. Και να δεχτεί, χωρίς δεύτερη κουβέντα, νέο πακέτο σκληρών μέτρων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα εμπροσθοβαρώς για το 2013 και 2014», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του