Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος συμπεριφέρεται λες και έχει τη μύγα

“Επέλεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να δώσει απαντήσεις”. Με αυτή την πρόταση άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή ο…

“Επέλεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να δώσει απαντήσεις”. Με αυτή την πρόταση άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του κ. Βενιζέλου ότι υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο με στόχο τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι “άκουσα πως βαθύς πόθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστρέψει την χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, όπως βεβαίως και το γεγονός ότι βρεθηκα να συναντώ ηγέτες σημαντικών χωρών, όπως πχ την πρόεδρο της Βραζιλίας, είχε ως βασική επιδίωξη να ψηφίσει αποχή στο ΔΝΤ για την καταβολή της δόσης.
“Δεν σταθήκαμε εκεί, βρεθήκαμε και μπροστά στα σκαλοπάτια για να πείσουμε τον κύριο Σόιμπλε να σταματήσει την βοήθεια προς την Ελλάδα. Αλλά ενοχλεί. Ενοχλεί οτι βρεθήκαμε μπροστά στον Σόιμπλε και είπαμε οτι εκρεμμότητες δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γερμανία προς την Ελλάδα με το κατοχικό δάνειο”.

“Δεν παρέλειψε ο κ. Βενιζέλος να μας κατηγορήσει και για δήθεν φλερτ με τη βία, για να κρύψει έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με την διαπλοκή”.

Για συγκάλυψη και ατιμωρησία έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως “την ώρα που φορολογούσαν τον κόσμο και έπαιρναν νέα μέτρα, στην ιδία τους χρήση κρατούσαν καλα κρυμμένα μυστικά μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας”

Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος απουσίαζε: “Ο πρωθυπουργός απουσιάζει, δεν έρχεται να υπερασπιστεί την στάση του”.

Ο κ. Τσίπρας υπεράσπισε τις προθέσεις της αντιπολίτευσης απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω πως όλοι γνωρίζουν οτι επιθυμούμε διακαώς την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, ποτέ όμως δεν συνδέσαμε το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας με την διατήρηση ή όχι της κυβέρνησης”.

Για τον κ. Βενιζέλο, πρόσθεσε: “συμπεριφέρεται λες και έχει την μύγα, διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

Έθεσε και ένα βασικό ερώτημα, σχετικά με την παράδοση της Λίστας. Ανέφερε πως “η Λίστα απεδόθη επισήμως από τους Γάλλους. Σε ποιούς άραγε; Στους έλληνες αξιωματούχους;
Οι Γάλλοι λένε επισήμως και οι Έλληνες ανεπισήμως. Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιος την παρέλαβε. Εξάλλου, τι δουλειά έχει ένας πρώην πρέσβης να πάει να παραλάβει τη Λίστα; Ένα πρόσωπο που παραμένει σύμβουλος των ελλήνων βιομηχάνων”.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του

– Τα ερωτήματα είναι γιατί κρύφτηκε αυτή η Λίστα, γιατί κρύφτηκε η αλήθεια και γιατί την ίδια στιγμή που τα έσοδα του κράτους κατέρρεαν νομιμοποίησαν τη φοροδιαφυγή για το μεγάλο κεφάλαιο;
Εμείς λέμε, γιατί μεταξύ άλλων, εκεί βρίσκεται και ο ανθός της νεοελληνικής κοινωνίας, οι προστατευόμενοι.

– Οφείλω ειλικρινά να ομολογήσω πως έχουν το ιερό δικαίωμα να μετέρχεται κάθε Μέσο για να υποστηρίξει την αθωώτητά του, ο ένας έχει επιλέξει το ύφος της αθώας περιστεράς και ο άλλος του μαινόμενου ταύρου. Το μόνο που θα παρατηρήσω είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι πετυχημένο, βλέποντας πόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθάνεται ο κ. Βενιζέλος από τους βουλευτές του.

– Το ότι σε αυτή την υπόθεση ενορχηστρώσατε σκευωρία ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του είναι από τα Άγραφα. Αφήστε κατά μέρος τις σκευωρίες, δεν στοχοποιούμε ούτε τον κ. Βενιζέλο ούτε το ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα κλεπτοκρατίας στοχοποιούμε.

– Θα καλύψει ο κ. Σαμαράς αυτούς που πήραν τη Λίστα φεύγοντας; Θα καλύψει τον υπουργό Οικονομικών, που δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει για την ύπαρξη της Λίστας Λαγκάρντ; Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται ούτε να σιωπά, ούτε να συγκαλύπτει. Συμπεριφέρεται σαν να καταβάλλει πολιτικό τόκο.

– Η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού δεν θέλει την συγκάλυψη του σκανδάλου. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, εμείς θα επανέλθουμε.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…