Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Ο Σαμαράς διασύρει τη χώρα εκτός από τον εαυτό του

Με σφοδρή επίθεση κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» άνοιξε η από κοινού συνεδρίαση της…

Με σφοδρή επίθεση κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» άνοιξε η από κοινού συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμμετείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. «Ο εξευτελισμός δεν αφορά μόνο στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και στη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση προς τον πρωθυπουργό», που «δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά και ντροπή για την Ελλάδα». Απέτυχε η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή, ενώ κατέρρευσε και το τελευταίο παραμύθι της δήθεν επιτυχίας σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ως «το μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, δηλαδή αυτόν του εξευτελισμού, καθώς δεν ομολογεί την αποτυχία, δεν παίρνει κάποια θέση και συνεχίζει να μην έχει καμία στρατηγική».

Αναφορικά με τη «σκληρή» πολιτική διαπραγμάτευση που διαρρέουν πως επίκειται από το Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι δανειστές να λάβουν υπόψη τους σοβαρά τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού σε κάθε ευκαιρία ορκίζεται στο μνημόνιο. «Δεν θέτει κόκκινες γραμμές, δεν διεκδικεί τίποτα, ούτε κούρεμα του χρέους, παρά μόνο ζητά λύπηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «θεωρεί κουτούς ακόμα και τους ψηφοφόρους του».

«Βοηθήστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τού δώσουν περισσότερα από πέντε λεπτά του χρόνου τους η κ. Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ» τόνισε δεικτικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την… ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τη γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθόριο του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.

Εκτός αυτού, ο πρόεδρος τςη αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε και στον ενιαίο φόρο ακινήτων κάνοντας λόγο για «δήμευση της περιουσίας των πολιτών», καθώς για το επίμαχο ζήτημα λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση.