Τσίπρας «καρφώνει» ΕΟΔΥ: Θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να μεταδίδω - Τι απαντά το υπουργείο

Εξακολουθεί να είναι θετικός, αλλά σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσε να είναι στη Βουλή 

NewsRoom 13/01/2022 | 18:11

Το επικίνδυνο κενό που υπάρχει στις οδηγίες του ΕΟΔΥ αναδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νοσεί από τον κορονοϊό και εξακολουθεί να είναι θετικός.

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φωτογραφία του θετικού του τεστ.

«Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σχολίασε επιπλέον.

 

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας:

«Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου που σχολιάζει την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.