Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση "τραβάει την σκανδάλη σ' όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της

Tην πρότασή του για ακύρωση του μνημονίου, αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, διαγραφή του δημόσιου χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με…

Tην πρότασή του για ακύρωση του μνημονίου, αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, διαγραφή του δημόσιου χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι η κρίση στη χώρα αντιμετωπίζεται πλέον με τεχνική αλλά μόνο με πολιτική λύση.
Αναφερόμενος σ τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση «τραβάει την σκανδάλη σ’ όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της». Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά ένα δισ. ευρώ».
Ο κ. Τσίπρας σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ επιτέθηκε και στους υπόλοιπους δύο πολιτικούς αρχηγούς, κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου».
Τα τρία μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης στην επέλαση της βαρβαρότητας και στα νέα μέτρα,η οργανωτική του ανασυγκρότηση και τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο δημοκρατικό και πλουραλιστικό φορέα και η οργάνωση της αλληλεγγύης μέσα στο κοινωνικό ιστό που συντρίβεται.


Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές