Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει

Θα πέσει η χειρότερη, η αθλιότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη.

tsipras thessaloniki

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν καταπέλτης στην ομιλία του στην  Θεσσαλονίκη, κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και για την ακρίβεια που έχει φέρει στα όριά τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έλειψαν οι αναφορές στις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. με Greek mafia, οι υποθέσεις διαφθοράς, οι συντάξεις, τα θέματα παιδείας, υγείας κ.ά.

«Τα πειστήρια του εγκλήματος έχουν βγει πια στο φως… ο κ. Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα», δήλωσε για το θέμα των υποκλοπών, πριν αναφερθεί στην κλοπή του εισοδήματος των πολιτών που «βρίσκεται στους λογαριασμούς του ρεύματος… στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ… στις αντλίες των καυσίμων».

«Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη. Το σχέδιό του είναι η πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος από τη μεταπολίτευσης και μετά… Για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε τις πιο άθλιες μεθόδους… Για αυτό το σχέδιο είναι υπόλογη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό… Αυτά είναι τα πειστήρια ενοχής του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν φοβήθηκα ποτέ την σύγκριση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε παράλληλα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που διαρκώς πέφτουν έξω. «Κι ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδικάζουν τις πολιτικές εξελίξεις με βάση τις προεκλογικές τακτικές των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Ψάχνοντας και διογκώνοντας τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Το έχω ξαναπεί. Ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις, μεσολαβούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Οι εκλογές.

Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Όπως εχθές στην Κύπρο, που έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω από το τελικό αποτέλεσμα. Και πάλι όλως τυχαίως έπεσαν έξω εις βάρος του υποψήφιου της αριστεράς. Για αυτό πιστέψτε με, η ανατροπή έχει ήδη γίνει, να ξέρετε ότι το εννοώ. Είμαστε μπροστά, και η καθαρή νίκη μας θα ανοίξει το δρόμο για τη προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. «Και θα ηττηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρθει πρώτος και με διαφορά.

Γιατί πιά όλοι ξέρουμε ότι δίπλα στο δίλημμα :Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, υπάρχει και το δίλημμα: ΣΥΡΙΖΑ ή αισχροκέρδεια.

Και η απάντηση θα είναι συντριπτική Θα είναι Δημοκρατία Θα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ είναι τέλος της αισχροκέρδειας των μεγάλων συμφερόντων. Θα είναι η επιστροφή της δικαιοσύνης, παντού».

Οι υποκλοπές, η Greek Mafia και η ΕΥΠ

Αναφερόμενος στις τελευταίες αποκαλύψεις για την Greek Mafia ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Δε δίστασαν να φέρουν τη νύχτα και το σκοτάδι της μαφίας να διοικεί την ΕΥΠ, ακόμη και την αστυνομία; Ποιος αλήθεια θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Όταν η αστυνομία αντί να πολεμά το οργανωμένο έγκλημα συναλλάσσεται μαζί του.

Διότι δεν ήταν σχήμα λόγου αυτό που είπα στη Βουλή. Ότι επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ από το 2019 διοικείται από τη Greek Mafia.

Είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Για τη διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. Για την ασυλία στους επίορκους αστυνομικούς. Για τη διασύνδεσή και το αλισιβερίσι των μαφιόζων με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ-ΑΣ. Ανατριχιάζει κάθε πολίτης, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζει, με τις τελευταίες αποκαλύψεις από το Βήμα και το Ντοκουμέντο.

Και θέλω να καλέσω τον κο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις. Γνώριζε ο ίδιο ή ο υπουργός του, τη παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη; Πώς μπορεί να μιλά για «κάθαρση», όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους; Είναι συνομιλητές της μαφίας Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και σήμερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ;

Είναι συνομιλητής της μαφίας ο διευθυντής του υπουργού; Χρωστάτε μια απάντηση. Για όσα σκοτεινά συμβαίνουν σήμερα, όχι μόνο στην ΕΥΠ, αλλά ακόμη και στην Ελληνική Αστυνομία. Και αναρωτιέμαι Πολίτες της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος όχι μόνο στους προοδευτικούς Πολίτες, αλλά και στους συντηρητικούς πολίτες, τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Είναι αυτή η εικόνα, των υποκλοπών, της διαφθοράς και της νύχτας που έχει παρεισφρήσει στους αρμούς του κράτους, στην ΕΥΠ και στην αστυνομία. Είναι εικόνα που περιμένατε ποτέ να δείτε να συμβαίνει; Από μια κυβέρνηση που ήρθε στο όνομα της θεσμικής της προσήλωσης στο κράτος δικαίου, στους νόμους και στους κανόνες της δημοκρατίας;

Όσο για τη Δικαιοσύνη, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους λειτουργούς της και την ανεξαρτησία τους.

Το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

Δεν ισχυρίζομαι ότι δε κάναμε λάθη. Δεν ισχυρίζομαι ότι δε πληρώσαμε αστοχίες. Ισχυρίζομαι όμως ότι ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.

Μας έβαλαν για χρόνια κάτω από το μεγεθυντικό τους φακό. Κάτω από τον πιο εξονυχιστικό έλεγχο, και δεν βρήκαν ούτε ένα λεκέ, ούτε ένα στίγμα.

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Με πολλή και έντιμη δουλειά. Πετύχαμε μια συμφωνία ρύθμισης του δημόσιου χρέους, χάρη στην οποία η ελληνική οικονομία παραμένει σήμερα ζωντανή.

Αφήσαμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σήμερα στις αγορές χρήματος και όχι σε νέα μνημόνια. Πετύχαμε να ωθήσουμε και πάλι την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και ρεκόρ δωδεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τη χρονιά που βγήκαμε από τα μνημόνια.

Αυτά καταφέραμε σε συνθήκες ασφυξίας. Και τι κάνει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης; Αξιοποιεί όσα με θυσίες και κόστος πετύχαμε, όχι για να πάει ένα βήμα παραπέρα την οικονομία, την ασφάλεια, τη κοινωνική συνοχή, αλλά για να εφαρμόσει το σχέδιό του.

Τη αισχροκέρδεια των λίγων και ισχυρών από την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Ποιο είναι όμως το δικό μας σχέδιο; Ποιο είναι το δικό μας όραμα ;

Το δικό μας όραμα, η δική μας πολιτική, το δικό μας σχέδιο, περιγράφεται με δυο μόνο λέξεις: Δικαιοσύνη παντού!

Δεν είναι για μας η δικαιοσύνη σημαία ευκαιρίας. Εμείς δεν καταγόμαστε από δυναστείες και τζάκια. Καταγόμαστε από εκεί όπου η δικαιοσύνη είναι επιδίωξη, πάθος, κίνητρο ζωής και αγώνα. Από κει και από κείνους που έδωσαν ζωή στο όραμα του δίκιου με το αίμα τους.

Γιατί η Αριστερά και η δημοκρατική παράταξη ήταν παρούσα σε όλους τους αγώνες του έθνους. Και αυτή η Πόλη το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Στους αγώνες για δικαιοσύνη ενάντια σε βασιλιάδες και δυνάστες.
Ενάντια σε κατακτητές και δικτάτορες. Ενάντια σε όσους έβαζαν την ιδιοτέλεια πάνω από το δίκιο του εργαζόμενου λαού.

Η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA. Αυτό το ξέρουν ακόμα κι εκείνοι που είναι αντίθετοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι εκείνοι που μας πολεμούν με όλα τα μέσα.

Και ακριβώς επειδή το ξέρουν, γι’ αυτό μας πολεμούν με όλα τα μέσα, από τα οποία εντιμότερο το ψέμα. Αυτό είναι το όραμα, αυτό είναι το σχέδιό μας.

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη:

 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή