Τσίπρας: Η Αριστερά θα πάρει το πρωτάθλημα στον Πειραιά

Στις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στον Πειραιά και στην απόφαση του κ. Βενιζέλου, ως υπουργός Οικονομικών,…

tsipras 90

Στις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στον Πειραιά και στην απόφαση του κ. Βενιζέλου, ως υπουργός Οικονομικών, να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, παρά τις αντίθετες υποδείξεις αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.

“Και τι έκανε ο νυν εγγυητής της σταθερότητας και της κυβέρνησης Σαμαρά;” αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, για να δώσει την απάντηση: “Έβαλε την Ελλάδα στο ζυγό του αγγλικού δικαίου, παρά τα όσα του συνιστούσαν οι σύμβουλοί του. Και ύστερα έχουν το θράσος να μιλούν για σκληρές διαπραγματεύσεις και τέλος των μνημονίων”.

“Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα. 9 του Μάη, Μέρα της Νίκης κατά του ναζισμού και του φασισμού. 69 χρόνια από την μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο φασισμό. Απέναντι στην πιο μαύρη ιδεολογία που προκάλεσε όλεθρο και φρίκη στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα.” Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και διαβεβαίωσε πως “θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην αιματοκυλήσει άλλη φορά την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μαζευτούν πίσω στις τρύπες τους οι μελανοχίτωνες απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και της εθνικής προδοσίας, που σήμερα σηκώνουν κεφάλι στην Ελλάδα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλον Παύλο Φύσσα, άλλον Έλληνα η μετανάστη δολοφονημένο, κακοποιημένο, κυνηγημένο από τις ορδές της εγκληματικής συμμορίας”.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της, εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα πως η εκτροπή και η ντροπή που εκπροσωπούν τελειώνει. “Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε” τόνισε.

“Εμείς κι εσείς μαζί, ο λαός κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, τους τρομοκρατούμε” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: “Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες. Όταν εφαρμόζεις πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου, είναι φυσικό να σε τρομάζει η αριστερά. Όταν συνομιλείς με τον Κασιδιάρη με μεσάζοντα τον καλύτερό σου φίλο, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ  ως τρομοκράτη. Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά: “Ρίχνει βόμβες προεκλογικού φόβου και την ίδια στιγμή κατηγορεί εμάς για βομβιστές. Μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό. Υπόσχεται να βρει εξήντα δις για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους. Συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου, και κατηγορεί εμάς για διχαστικά κηρύγματα”.

Ακόμη, μίλησε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε από τη Βουλή και ανέφερε πως τινάζει στον αέρα όλα τα παραμύθια για τέλος της λιτότητας, της φτώχειας, της βαρβαρότητας, καθώς προβλέπει περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών παντού, μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών. 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πειραιά και υπογράμμισε πως “ο Πειραιάς θα κερδίσει τη δική του μάχη, χάρη στους δικούς του ανθρώπους”.

“Ο Θοδωρής Δρίτσας και οι άλλοι υποψήφιοι έχουν το πρόγραμμα, το σθένος, της αγωνιστικότητα, την ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, την αγάπη για την πόλη, που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες. Και θα το πάρουν το πρωτάθλημα. Και αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά θα το πανηγυρίσω κι εγώ με τη καρδιά μου! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά!”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιδόματα και υποσχέσεις να μοιράσει” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: “Δεν έχει στο οπλοστάσιό του το φόβο, τον εκβιασμό, την τρομοκράτηση, την εξαγορά, το ψέμα και την απάτη. Έχει όμως στο οπλοστάσιό του την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια. Σας υπόσχομαι, λοιπόν, ένα μόνο πράγμα: Εμείς δε θα κάνουμε πίσω. Δεν θα σας προδώσουμε. Σας καλώ να πάρετε την υπόθεση της πατρίδας και της κοινωνίας στα χέρια σας. Καλούμε ιδιαίτερα στη μάχη της ανατροπής τους νέους, που χωρίς τη  δική τους τόλμη και συμμετοχή, καμιά κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει. Στο δίλημμα Πατρίδα ή Μέρκελ. Ανεξαρτησία ή μνημόνια. Ανατροπή ή υποταγή. Η απάντηση είναι μία: Πρώτη φορά αριστερά.”

 

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…