Τσίπρας: Ενώνουμε τους Έλληνες για μια ιστορική νίκη

Ενωτικό κάλεσμα για τη μεγάλη, ιστορική νίκη απηύθυνε απόψε από την πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην…

tsipras 99

Ενωτικό κάλεσμα για τη μεγάλη, ιστορική νίκη απηύθυνε απόψε από την πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη Νίκη, για μια Ιστορική Νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα.» 

«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν να ανταποκριθεί στο «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Επανέλαβε ότι οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν «δημοψήφισμα» για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ  και τόνισε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι: «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του τόπου με επίκεντρο τους ανθρώπους και όχι τα κέρδη και την απληστία των τραπεζών και τόνισε πως «έχουμε στόχο να ενώσουμε τις ελληνίδες και τους έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας»:

Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.
Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους.
Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.
Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής.
Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη «συγκυβέρνηση των μνημονίων» που όπως ανέφερε «υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς»και την αποκάλεσε “κράτος-εκβιαστή” και “οδοστρωτήρα”:
«Κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της ολιγαρχίας και εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια. Την ίδια στιγμή που κουκουλώνεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων, και αραχνιάζει στα συρτάρια των υπουργείων της διαπλοκής, η λίστα Λαγκάρντ – και οι τόσες άλλες λίστες φοροφυγάδων».

«Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που κυβέρνησε τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, υπό τη στήριξη ολόκληρου του τραπεζικού και μιντιακού κατεστημένου, άφησε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις της κυρίας Μέρκελ» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες».

πανό

Επιπλέον, χαρακτήρισε «εθνικό στόχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ το «να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι οι λαοί θα διώξουν την τρόικα από την Ευρώπη και θα νικήσουν τα σχέδια των ισχυρών για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως την Κυριακή θα ηττηθεί η πολιτική, η νοοτροπία και τα κατεστημένα που καταδίκασαν την Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο και στη μεγαλύτερη ήττα μετά τη μεταπολίτευση: «40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση. Με το λαό μας κυρίαρχο ξανά, περήφανο και ρυθμιστή των εξελίξεων».

Κατηγόρησε για λαϊκισμό τον κ. Σαμαρά μιλώντας για «παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009, ο κ. Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε: «Ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση. Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Θυμάται ότι τον εξαπατήσατε και μόλις πετύχατε το στόχο σας, καθαρίσατε με ένα «ουδείς αναμάρτητος», μπροστά στην κ. Μέρκελ. Έχει μνήμη ο λαός μας κ. Σαμαρά, μην τον περνάτε για κορόιδο».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ, ενώ διεμήνυσε πως «δεν θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές»: «Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο, την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κυρίου Μπαλτάκου. Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδώ για να ενώσει το λαό. Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο.
Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κυρίου Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε πως αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραμείνουν στην εξουσία, θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις στα €360 το μήνα, θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, θα μειώσουν ξανά τους μισθούς, θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, θα προχωρήσουν σε επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο, 15.000 μέχρι το τέλος του 2014».

Από την άλλη, τόνισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλουμε τέλος στην καταστροφή και να ανακουφίσουμε τα θύματά της ανθρωπιστικής κρίσης με:

Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους.
Προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.
Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο.
Για να διασώσουμε το δημόσιο πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, από τα νύχια της ντόπιας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας.
Με σεβασμό στο περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.
Προστατεύοντας το νερό ως συλλογικό, δημόσιο αγαθό.
Προστατεύοντας τα λιμάνια της χώρας, από την εκποίησή τους σε εμφανιζόμενους, αλλά και κρυπτόμενους επενδυτές.
Προστατεύοντας την πρόσβαση όλων μας, στις παραλίες μας».

«Ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την εθνική μας περηφάνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Για να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών, για τις οποίες ο συνεργός στην παραβίαση του Συντάγματος της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ, σιώπησε στις Βρυξέλλες. Για να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης. Οι Μερκελιστές «πρωθυπουργοί του Μπαρόζο». Γιατί τώρα είναι η ώρα της αξιοπρέπειας. Τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής συστράτευσης όλων μας».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως την Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την εξάρτηση, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ: «Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του, αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί  μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας».

 

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…