Newsroom

Newsroom

Α. Τσίπρας: "Έχετε χάσει την δεδηλωμένη και παραπαίετε…'

Καμιά συναίνεση σε μια προοπτική ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης δεν παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε από τη βήμα της βουλής ο Α. Τσίπρας,…

tsipras

Καμιά συναίνεση σε μια προοπτική ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης δεν παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε από τη βήμα της βουλής ο Α. Τσίπρας, απαντώντας στις εκκλήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού ή εθνικής συνεννόησης, που έρχονται από το κυβερνητικό μπλόκ και αποσκοπούν στην παροχή σανίδας σωτηρίας σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση. “Μην επιμείνετε να αναλάβετε δεσμεύσεις χωρίς τη συναίνεση μας γιατί δεν θα τις αναγνωρίσουμε” είπε ο Α. Τσίπρας και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση να σταματήσουν οι απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας απέναντι στο ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε την διαδικασία πλαστής κατασκευής κοινοβουλευτικής συναίνεσης, αφού τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όσο και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δεδηλωμένη έχει χαθεί.

“Δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις ανεπίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού από το εντευκτήριο της βουλής. Χαρακτηρίζοντας την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, που ζήτησε η κυβέρνηση ως “πρόβα αντιπολίτευσης”, χαρακτήρισε την παρουσίαση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τομή για τη συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών ομάδων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απέκρουσε δε, τις κατηγορίες περί παροχολογίας αντιπαραβάλλοντας τα κοινωνικά αδιέξοδα των φτωχών και των ανέργων. 

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναθεωρήσουν την επιλογή της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, αφού είναι πλαστή η πλειοψηφία που παράγεται και πραγματική συναίνεση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. “Μπορεί να φανταστεί κανείς και χωρίς εσάς στις κυβερνητικές καρέκλες”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Δεν μπορείτε να χειριστείτε τα ζητήματα της χώρας με επωφελή τρόπο” είπε ο Α. Τσίπρας και καυτηρίασε ιδιαίτερα την απουσία εθνικής διαπραγμάτευσης για το θέμα του χρέους. “Για το χρέος πρέπει να υπάρχουν δυο μέρη που διαφωνούν. Όμως ο κος Σαμαράς συμφωνεί με την κα Μέρκελ” είπε ο κος Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι επιμένει να αγνοεί την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και δεν κινείται για την σύναψη συμμαχιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεσκέπασε και την ρητορική της συγκυβέρνησης περί τέλους του μνημονίου, το οποίο όπως επεσήμανε είναι 480 εφαρμοστικοί νόμοι. “Πρόκειται για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου την οποία μετατρέψατε σε σύμβαση αορίστου χρόνου”.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του