Newsroom

Newsroom

Τσάκιζε μετανάστες, παραμένει ατιμώρητος

Κατά την πάγια πρακτική της, η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται διαρκώς ότι δεν σχετίζεται με εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά ο Γιώργος Ρουπακιάς…

Κατά την πάγια πρακτική της, η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται διαρκώς ότι δεν σχετίζεται με εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά ο Γιώργος Ρουπακιάς εμφανίζεται σε φωτογραφία, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, με τον Νίκο Παπαβασιλείου, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Ο τελευταίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για επίθεση σε κατάστημα αλλοδαπού στην πλατεία Αμερικής και εκκρεμεί η δίκη του.

Ο Ν. Παπαβασιλείου εμπλέκεται σε τρία περιστατικά. Για το σπάσιμο των γραφείων της τανζανικής κοινότητας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες μεταναστών από την Τανζανία, πραγματοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εμπλέκεται επίσης σε επίθεση εναντίον αντιφασιστικής μοτοπορίας. Είχε προκαλέσει τους διαδηλωτές, ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 διαδηλωτών.

Κατηγορείται, όμως, και για το σπάσιμο και τον εμπρησμό καταστήματος ιδιοκτησίας Αφρικανών, στην πλατεία Αμερικής. Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, αποδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση. Κυκλοφορεί ελεύθερος επειδή παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου.

«Η περίπτωση Παπαβασιλείου είναι μία από τις δεκάδες περιπτώσεις ατιμωρησίας στελεχών της Χρυσής Αυγής, που ενώ αποδεικνύεται η συμμετοχή τους σε επιθέσεις κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η συγκάλυψη πρέπει να σταματήσει τώρα. Ο Παπαβασιλείου δήλωνε σε τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος της πλατείας Αμερικής, ενώ διαμένει στη Νίκαια και είναι αποσπασμένος από τη Χρυσή Αυγή της Νίκαιας στο αθηναϊκό κέντρο, προκειμένου να συγκροτήσει τάγμα εφόδου στην πλατεία Αμερικής» καταγγέλλει ο Θαν. Κούρκουλας, μέλος της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό».

πηγή: enet.gr

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…