Τσακαλώτος για Ελληνικό: Γίνονται όλες οι διεργασίες και το ζήτημα με το Δασαρχείο θα λυθεί σύντομα

Στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

5914439c1dc524c3248b46c8

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέδωσε τις καθυστερήσεις στις ανεξάρτητες αρχές και στους αρμόδιους φορείς του δημοσίου που «λειτουργούν εκτός ελέγχου κυβέρνησης».

«Δεν μπορώ να σας ανακοινώσω χρονοδιάγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισήμανε ότι σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις σε ένα έργο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και ζήτησε στοιχεία για το πότε οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά.

Υπενθύμισε δε ότι σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου έχει υπογράφει τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε υπάρχουν σειρά εκκρεμοτήτων με πιο βασική την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

«Έχουν περάσει εννέα μήνες. Το θέλει Προεδρικό Διάταγμα θέλει από έξι έως επτά μήνες. Όπως πάτε εσείς ούτε σε ένα χρόνο δεν θα έχουμε τελειώσει» είπε.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε» είπε και πρόσθεσε:

«Γίνονται όλες οι διεργασίες και νομίζω ότι το ζήτημα με το Δασαρχείο θα λυθεί πάρα πολύ σύντομα όπως θα λυθεί και με την αρχαιολογική υπηρεσία. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή