Newsroom

Newsroom

Τρόικα: Υπάρχει συμφωνία για τα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν χθες, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου αναφέρουν…

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν χθες, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου αναφέρουν ότι στη διάρκεια της επίσκεψης διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ενώ τα στελέχη της τρόικα έχουν αποχωρήσει από τη χώρα την Τετάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα σημεία πολιτικής. Για τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα», είχε δηλώσει την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μετά τη συνάντηση που είχε η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας νωρίτερα χθες στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα.
«Είμαι σίγουρος ότι κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να την πετύχουμε (τη συμφωνία) και να την πετύχουμε σύντομα, ώστε να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Ελλάδα από μια «χαμένη υπόθεση» για μερικούς, εξελίσσεται σε ένα ελπιδοφόρο σύμβολο για πολλούς. «Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια… ρεκόρ Γκίνες τελευταία: Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια. ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο… Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες».

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. δεν αναμένεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις γερμανού αξιωματούχου στο Reuters. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, αναμένεται να υπάρξει δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, όπου θα αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ταυτόχρονα, θα ενθαρρύνονται η κυβέρνηση και η τρόικα να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα το συντομότερο, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να έχουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή τους για τη λήψη συνολικής απόφασης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο, η κυβέρνηση Μέρκελ προκρίνει τη λύση ενός ειδικού λογαριασμού, με αυστηρότερους ελέγχους εκ μέρους των Ευρωπαίων, στον οποίο δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική κυβέρνηση.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…