Newsroom

Newsroom

Τρόικα: Ξαφνικό θάνατο και απολύσεις για τις αμυντικές βιομηχανίες

Στον ξαφνικό θάνατο των αμυντικών βιομηχανιών σύμφωνα με το μοντέλο της ΕΡΤ επιμένει ανυποχώρητα η τρόικα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο…

Στον ξαφνικό θάνατο των αμυντικών βιομηχανιών σύμφωνα με το μοντέλο της ΕΡΤ επιμένει ανυποχώρητα η τρόικα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο. Στο πλαίσιο των ασφυκτικών πιέσεων για το λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες εντάσσεται και η αναβολή της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών και Άμυνας) με τους εργαζόμενους έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε κλείσιμο και απολύσεις όλων των εργαζομένων.

Αντίθετα κυβέρνηση θέλει τουλάχιστον τη διατήρηση μέρους του στρατιωτικού σκέλους. Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ τα εμπόδια που έχουν προκύψει μοιάζουν ανυπέρβλητα, αφού οι δανειστές απαιτούν να εφαρμοστεί το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή κλείσιμο και απολύσεις των εργαζομένων και μετά σύσταση νέας εταιρείας με επαναπρόσληψη μερικών εργαζομένων.

Το σχέδιο της ελληνικής πλευράς είναι το σπάσιμο της εταιρείας στα δύο για να μπορέσει να διατηρηθεί το αμυστικό κομμάτι.