Newsroom

Newsroom

Τρώγονται μεταξύ τους, "πικραμένος" ο Χαλαστάνης με Πλασκοβίτη

Ο πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης περιέγραψε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ τον τρόπο με τον…

Ο πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης περιέγραψε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε πως ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, με την οποίο ζητούσε στοιχεία για Έλληνες που διατηρούσαν καταθέσεις στο εξωτερικό. Ο κ. Χαλαστάνης, μάλιστα, δεν παράλειψε να εκφράσει την πικρία του για το ότι ο κ. Πλασκοβίτης, ο οποίος καταθέτει σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στην Προανακριτική, δεν γνωστοποίησε ποτέ πως ήταν εκείνος που είχε στείλει την επιστολή.

«Με τον κ. Πλασκοβίτη δεν επικοινώνησα διότι ο κ. Πλασκοβίτης δεν θεώρησε χρήσιμο ή δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να πάρει ένα τηλέφωνο να μου πει ότι υπήρξε αυτό το θέμα και ότι υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Αναγκάστηκα να κυνηγάω από τη Βαρσοβία στο Παρίσι, για να μπορέσω να βγάλω άκρη τί έχει γίνει με αυτό το θέμα. Κατόπιν τούτου, θεώρησα ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να επικοινωνήσω μαζί του», επισήμανε ο κ. Χαλαστάνης, προσθέτοντας πως η τελευταία επικοινωνία του με τον κ. Πλασκοβίτη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν παραδοθεί στον πρέσβη ο φάκελος με το CD της Λίστας Λαγκάρντ για να τον παραδώσει στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δηλαδή στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010.

Ο πρέσβης ανάφερε πως έλαβε για πρώτη φορά γνώση για την ύπαρξη της επιστολής Πλασκοβίτη στις 29 Μαΐου 2013, όταν του την έστειλε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας μετά από προσωπική του έρευνα, και πως δεν είχε νωρίτερα ιδέα γι’ αυτήν. «Μετά από ενδελεχή έρευνα για το διάστημα από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου 2010, τόσο από τα βιβλία εισερχομένων όσο και εξερχομένων, συμπεριλαμβανομένου και του βιβλίου επιδόσεων της πρεσβείας, δεν προκύπτει είσοδος ή έξοδος εγγράφου ή οιασδήποτε άλλης αλληλογραφίας τόσο από το υπουργείο Οικονομικών προς την εδώ πρεσβεία όσο και από την πρεσβεία προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών», επισήμανε ο κ. Χαλαστάνης.
Όταν ρωτήθηκε γιατί η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας είχε ως αποδέκτη τον «κύριο Πρέσβη» κι όχι τον κ. Πλασκοβίτη απάντησε πως η μόνη εξήγηση είναι πως όταν λέει «η επιστολή σας», εννοεί επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης ή της Αρχής η οποία την έστειλε και την οποία εκπροσωπούσε ο ίδιος στη Γαλλία. Ο κ. Χαλαστάνης, εξάλλου, υποστήριξε πως σε επαφή που είχε στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 στο Παρίσι με τον τότε υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρη Παμπούκη δεν έγινε καμιά συζήτηση για τη Λίστα Λαγκάρντ.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του