Newsroom

Newsroom

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο 1ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς-Δροσινειο

Στον ακριβότερο Δήμο της χώρας, την Κηφισιά, οι συνθήκες μάθησης στο 1ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς-Δροσινειο, όχι απλά είναι ακατάλληλες για τους μαθητές, αλλά άκρως επικίνδυνες σε σημείο που οι γονείς ανάβουν λαμπάδα για να μην υπάρξει σοβαρό ατύχημα!  

76705122 1280401725478442 2760770369022328832 o 0

φιαλτική και τριτοκοσμική είναι η κατάσταση στο 1ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς-Δροσινειο. Τα σοβαρά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος αναδεικνύει η δημοσιογράφος, Ελισάβετ Ζητουνιάτη. Να σημειώσουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν καταγγελίες για ακατάλληλες σχολικές μονάδες. Ειδικά δε όταν από τις φωτογραφίες που παρουσιάζει η δημοσιογράφος, δείχνει μπασκέτα σε έντονη διάβρωση και έτοιμη να καταπλακώσει ανά πάσα στιγμή κάποιο μαθητή.

Να τονίσουμε εδώ ότι είναι πρόσφατο το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό μαθητή στην Χίο. Μάλιστα είχε σταλεί σχετικό αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, προς όλους τους δημάρχους για έλεγχο των αθλητικών χώρων των σχολίων,  των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής των δήμων, αλλά μάλλον έμειναν σε κάποιο συρτάρι. 

Όπως αναφέρει η ίδια: «οι παρακάτω φωτογραφίες, δεν έχουν τραβηχτεί σε κάποιο σχολείο, κάποιας απομακρυσμένης επαρχίας. Του εναντίον. Έχουν τραβηχτεί στην κατά τα άλλα tres sic, με παχυλά δημοτικά τέλη και πολιτισμένη Κηφισιά (;)

Ο Δήμαρχος και οι wanna be αντιδήμαρχοι προεκλογικά υπόσχονταν στους γονείς του 1ου Δημοτικού όχι μόνο καλύτερες συνθήκες μάθησης (κτιριακές, προγράμματα, κτλ) αλλά και ολοκαίνουριο σχολικό κτίριο ως διεύρυνση του είδη υπάρχοντος. Καλά, και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όλα αυτά, αφού τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα στο προκάτ, η να ψάχνουν για κενές θέσεις σε τριγύρω σχολεία.

Και αυτό ας πούμε ότι ίσως και να το καταπιούμε, αλλά εδώ μιλάμε ότι καθημερινά κάνουμε τάμα στην Μεγαλόχαρη μην και πέσουν τα παιδιά μας στο προαύλιο, που είναι σε άθλια κατάσταση ή μήπως τους πέσει καμία μπάσκετα στο κεφάλι, αφού δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ και τρέχουμε σε κανένα νοσοκομείο, όχι για γρατζουνίτσα αλλά για σοβαρό περιστατικό και μετά δεν θα τους σώσει ούτε η παρουσία της ίδιας της Μεγαλόχαρης.

Φυσικά τα τάματα δεν σταματούν εδώ. Λαμπάδες ίσες με το μπόι τους πρέπει να ανάβουμε και κάθε φορά που βρέχει, για να μην κάνουν τα παπάκια στην λίμνη, αφού οι πάνω αίθουσες γεμίζουν νερά από την σκεπή που τρέχει νερό και για να μην γίνουν ψητά, αφού το νερό περνάει και τρέχει μέσα από τα φωτιστικά.

Κατά τα άλλα ο Δήμος, Δήμος Κηφισιάς μας έχει εντελώς γραμμένους. Το μόνο που φροντίζει να κάνει είναι φωταγωγήσεις δέντρων με 30 νοματαιους, μήπως βγάλει και καμιά καλή φωτογραφία και κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ και πάρει λίγη δημοσιότητα. Και ρωτάω ήρεμα, θα συνεχιστεί για πολύ αυτή η καταστασούλα;
Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που πρέπει να δουν οι φίλοι μας ΣΤΑ ΜΜΕ. Τι όχι;»

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη