Newsroom

Newsroom

Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών

Δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας…

Δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην Βεγγάζη έπληξαν αργά την νύχτα της Δευτέρας οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βομβαρδισμό βάσης του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, η οποία βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, επισημαινοντας ότι είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.
Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε λίγο μετά τις 19:00 GMT, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν τρομάζουν τον λιβυκό λαό.

Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Τρίπολη βομβαρδίζεται από τον «σταυροφόρο εχθρό» και αρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν στην τρίτη νύχτα βομβαρδισμών της.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Ιμπραήμ Μούσα, δήλωσε ότι χτυπήθηκαν άμαχοι στην περιοχή του αεροδρομίου της Σύρτης, ενώ πρόσθεσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις έπληξαν και την πόλη Σέμπχα, προπύργιο της φυλής του Καντάφι.

Οπως αναφέρει το BBC, παρά την εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Καντάφι, οι συγκρούσεις των δυνάμεών του με αντικαθεστωτικούς συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα τόσο στην Ατζνταμπίγια όσο και στη Μιζουράτα. Στόχος επιθέσεων από τις καθεστωτικές δυνάμεις έγινε και η πόλη Ζιντάν, στα σύνορα με την Τυνησία.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η πόλη Μιζουράτα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, κάτι που οι εξεγερμένοι το διαψεύδουν. Γιατρός στην πόλη δήλωσε ότι 40 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και 300 έχουν τραυματιστεί.

Οπως έγινε γνωστό, τρεις δυτικοί δημοσιογράφοι, δύο απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images, που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λιβύη, συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου στην περιοχή του Τομπρούκ από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου που τούς μετέφερε.
http://www.ethnos.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως