Τρίκαλα όπως Κοζάνη με «ξεχασμένα» κρούσματα;

Μια μόλις ημέρα μετά το μπάχαλο που έφερε παρέμβαση εισαγγελέα στην Κοζάνη ερωτήματα διατυπώνονται και για τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την ΠΕ Τρικάλων.

NewsRoom 14/01/2021 | 23:36

Νέα περίπτωση καταγραφής ετεροχρονισμένων κρουσμάτων εντοπίστησε στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην έκθεση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης καταγράφηκαν 16 κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε Τρικάλων, με την εν λόγω αναφορά να έχει δίπλα έναν αστερίσκο.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο ασθενών covid-19».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση της Κοζάνης όπου εμφανίστηκαν δεκάδες ετεροχρονισμένα κρούσματα στις εκθέσεις της 11ης και 12ης Ιανουαρίου, έχει διαταχθεί εισαγγελική παρέμβαση, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη να ζητά την έναρξη ερευνών από τη δικαιοσύνη και τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου».