Τριανταφυλλίδης: Πάψτε να λειτουργείτε ως οι μπάτλερ της διαπλοκής. Ελάτε να συστήσουμε όλοι μαζί το ΕΣΡ

«Αυτοί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας και του ανταγωνισμού. Εμείς οι "ιδεοληπτικοί και εμμονικοί οπαδοί του κρατισμού".

57c9888f1dc524652b8b46e4

Αυτοί δημοπράτησαν τη μεταφορά της ψηφιακής εικόνας που αφορούσε το ΣΥΝΟΛΟ των ΚΑΝΑΛΙΩΝ με έναν μόνο υποψήφιο, τη DIGEA, που πήρε για 15 χρόνια το προνόμιο αυτό έναντι τιμήματος 18 εκατ. ευρώ, όταν μελέτη που παρήγγειλαν και πληρώθηκε το 2012 επί Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, στον διεθνή οίκο Analysis Mason, σημείωνε ότι το προσδοκώμενο όφελος από το διαγωνισμό ψηφιακής πλατφόρμας μεταφοράς εικόνας έπρεπε να φτάσει τα 718 εκατ. ευρώ και όχι τα 18 εκατ. ευρώ που τελικά εισέπραξαν, αν τα εισέπραξαν και αυτά». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Α. Τριανταφυλλίδης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Εμείς δημοπρατήσαμε μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες για 10 χρόνια, έναντι τιμήματος 246 εκατ. ευρώ, xρήματα που θα κατευθυνθούν στους άπορους, άνεργους και άστεγους. Ποια, άραγε, θα ήταν η απάντηση των μπάτλερ της διαπλοκής στο εύλογο ερώτημα των πολιτών: Οι κυβερνώντες έλαβαν 246 εκατ. ευρώ σε χρόνια μνημονιακά, όταν η διαφημιστική πίτα έχει πέσει στα 200 εκατ. ευρώ. Πόσα χρήματα, άραγε, θα μπορούσε να ωφεληθεί το ελληνικό Δημόσιο αν ο σημερινός διαγωνισμός πραγματοποιούνταν το 1995 ή το 2005, σε καιρούς ευμάρειας; Οι πολίτες κάνουν τις αναγωγές και βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κυρίως αντιλαμβάνονται ποια είναι η απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα “γιατί επί 27 χρόνια δεν έκαναν αυτοί το διαγωνισμό, που εμείς ολοκληρώσαμε σε 18 μήνες;”», προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη